JohnV

'540507' door JohnV '540507' door JohnV

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Sunrise at Zanzibar

JohnV

Zonsopgang aan het strand, laag water, de vissers in hun traditionele Dhow. Een prachtig moment om vast te leggen. Voor het echte bounty gevoel moet je naar Zanzibar.

'537334' door JohnV '537334' door JohnV

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Vissersmannen in dhow

JohnV

Dit traditioneel Arabisch bootje, dhow genaamd, is veelvuldig te zien op de prachtige wateren rondom Zanzibar. Vissersmannen gaan hiermee ver de zee op om hun dagelijkse maaltijd te vangen.

'537332' door JohnV '537332' door JohnV

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Hakuna matata

JohnV

Relaxed poseren voor de fotocamera van de toeristen. ' Hakuna matata' is ook het moto voor franjeaap in het Jozanipark op Zanzibar (hakuna matata = no problem , relax).

'537330' door JohnV '537330' door JohnV

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

' I'm hungry and...wa

JohnV

Deze gier volgt ons al de hele tijd tijdens onze gamedrive in het minder bekende natuurpark van Tanzania, Selous game reserve. Net alsof hij wacht totdat we autopech krijgen...

'537327' door JohnV '537327' door JohnV

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

My new bike

JohnV

Dit jongetje in het dorpje Mloka (Selous game reserve, Tanzania) is apetrots op zijn fiets. Hij wilde dit maar al te graag laten zien aan ons. Hoe leg je uit in het Swahili dat hij nog wel enkele jaartjes moet groeien om erop te kunnen fietsen?

'529672' door JohnV '529672' door JohnV

BelgiëBelgische Ardennen

BelgiëBelgische Ardennen

Saxofoons in Dinant

JohnV

Moderne felgekleurde saxofoons zijn te vinden op de Charles de Gaulle-brug in Dinant. Dit middeleeuws stadje aan de Belgische Maas is een van de bekendste steden in de Ardennen. Bezoek hier ook de citadel via de kabelbaan en een aanrader is een bezoekje aan het huis van Sax, de uitvinder van de saxofoon.

'529669' door JohnV '529669' door JohnV

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Wadlopen Terschelling

JohnV

Donkere wolken en een laag staande zon zorgt voor een mooi foto momentje tijdens het wadlopen op Terschelling. " Houden we het droog of toch maar de poncho aantrekken?"

'526196' door JohnV '526196' door JohnV

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Roadtripervaring:...v

JohnV

De Grand Canyon, Arizona, USA is een gebied met diepe en brede ravijnen met mooie kleuren. Vanaf de rand is de Grand Canyon immens en moeilijk qua grootte te bevatten. Enkele cijfertjes: breedte tussen de 15 en 30 kilometer, lengte van ca. 430 kilometer en een diepte van 1600 meter. Nog spannender en adembenemender is met een helikopter door de canyon vliegen. Onze 1 uur durende vlucht was om nooit te vergeten. Het begon met een instructiefilm waarbij je instructies krijgt over wat je moet doen in een noodsituatie. Tja,...hoe vertaal je dat naar kinderen die nog geen Engels kunnen: " If we go down,then...". Ach ja, ze begrepen het. Natuurlijk is het een toeristische attractie, een foto maken staande voor de helikopter ontbreekt natuurlijk niet. Je kunt deze achteraf kopen. Eenmaal ingestapt kregen we headsets op. Gelukkig maar, want het geluid van de draaiende rotorbladen is oorverdovend. We konden met z'n vieren gewoon praten door de headsets...de piloot verstond toch geen Nederlands. Vanaf de luchthaven van Grand Canyon Village was het zo'n 5 minuten vliegen naar de rand. Gedurende die 5 minuten hadden we zich over de wijde omtrek van de Grand Canyon en bossen en open vlaktes aan de rand. Bosbranden zijn daar in de zomertijd aan de orde van de dag. In de meeste gevallen veroorzaakt door toeristen die nietsvermoeden een kampvuurtje maken. NOOIT doen dus. Aangekomen bij de rand duikt de helikopter ineens diep naar beneden. Het gevoel van een achtbaan in je buik...prachtig. Een werkelijk adembenemend zicht over de slingerende Colorado tussen de enorme weidse Canyon is het resultaat. Gekleurde steentelagen laten de verschillende lagen in de historie zien. Wind, ijs en de rivier heeft dit natuurwonder in de loop der jaren gevormd zoals we het nu kunnen bewonderen. Wat is de natuur toch mooi. Voor iedereen die de Grand Canyon gaat bezoeken: boek een helikoptervlucht om deze unieke Canyon te bewonderen op een aparte manier. Ja, een helikoptervlucht kost iets, maar het is het zeker waard.

'525543' door JohnV '525543' door JohnV

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

'living on the edge'

JohnV

De foto is gemaakt op de south rim - de zogenaamde zuidkant - van de Grand Canyon, Arizona, USA. Een afgestoven boom die zich bevindt op de rand van de 1600 meter diepe canyon. De south rim is waar de meeste toeristen komen, vanwege de altijd begaanbare wegen - dit in tegenstelling tot de weg naar north rim die in de winter is afgesloten. Tip: wil je de Grand Canyon south rim bezoeken en overnachten in de buurt: reserveer dan vroegtijdig (ook met camper), want je bent niet de enige die dit wereld wonder wilt bezoeken.

'525541' door JohnV '525541' door JohnV

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

De sphynx van Luxor

JohnV

De foto laat enkele details zien van de sphynx die de ingang van de hotel Luxor bewaakt. Hotel Luxor is een van de hotels op de strip van Las Vegas en is een glazen piramide. De zijden van de piramide zijn de hotelkamers. Aan de binnenzijde bevindt zich een enorme hal met een soort dorpje in de hal gebouwd. Hierin bevinden zich restaurants, winkeltjes een bioscoop en zelf een nagemaakte graftombe van Toetankhamon. Geweldig bouwwerk. Je kunt het zelfs een kunstwerk noemen.

'525191' door JohnV '525191' door JohnV

Verenigde StatenSeattle

Verenigde StatenSeattle

Besneeuwde bergtoppen

JohnV

Binnenlandse vlucht van Seatle naar Las Vegas op een onbewolkte dag. Prachtig zicht over de met sneeuw bedekte berg Mount Rainier in de staat Washington.

'524506' door JohnV '524506' door JohnV

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Reistripervaring:...A

JohnV

Metalen spinnen, hagedissen en vogels zijn door een lokale kunstenaar gemaakt om de straten van dit Spaans dorpje in de buurt van Pals te versieren. Deze animal art is een belevenis op zich om te fotograferen.

'524382' door JohnV '524382' door JohnV

Cuba

Cuba

Kleurrijke huisjes

JohnV

Nog niet zoveel ervaring met fotograferen en kan zeker niet tippen aan al die geweldige foto's van jullie op deze site. Persoonlijk is dit de mooiste foto die ik heb gemaakt.

'524378' door JohnV '524378' door JohnV

CubaHolguín

CubaHolguín

Roadtripervaring:...o

JohnV

'Welcome to central station. Please board at platform 1. The train arrived on time', zegt de machinist, tourist guide en conducteur. Een grapje natuurlijk want hier op het platteland van Cuba is het openbaar vervoer niet zo goed geregeld als in Nederland. Enkele uren te laat is normaal. En wij in Nederland maar mopperen als we tien minuten vertraging hebben.

'524376' door JohnV '524376' door JohnV

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Roadtripervaring:...z

JohnV

Iedereen kent de vooroordelen van een cruisevakantie: alleen maar op zee, zeeziek worden, alleen maar ouderen en duur. Wij hebben er (nog) geen ervaring mee. Maar al zouden ze waar zijn. Dan toch het liefst zeeziek, met ouderen op zee voor een te hoge prijs op DIT SCHIP. Gaaf zeg. Wij voeren in ons kleine toeristische bootje bij Rovinj, Kroatië langs het grootste zeilschip ter wereld: de Royal Clipper.

'524364' door JohnV '524364' door JohnV

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Roadtripervaring: de.

JohnV

‘Hello my friend’. Wie ken deze worden niet en associeert dit met een local die iets van je wilt. In de meeste gevallen geld of hij heeft je wat heel unieks te bieden. Maar altijd met het doel er zelf beter van te worden. Nou, deze jonge man ook. Maar hij heeft wel een heel ludieke actie bedacht. Hij heeft een provisorisch gemaakte camera met microfoon en koptelefoon gemaakt. En jij als toerist mag dan de journalist spelen en hem bestoken met allerlei vragen. Voor onze zoon een unieke manier om een local te ontmoeten…en dat voor 1 Cuban Convertible Peso. Dat was het zeker waard. Kom je hem tegen als je in Trinidad rondloopt, zeg hem dan dat hij in Nederland beroemd is. Deze foto staat namelijk ook in de reisbrochure van een reisorganisatie die (kinder) groepsreizen organiseert (iets met Aap of zo).

'524209' door JohnV '524209' door JohnV

Denemarken

Denemarken

Roadtripervaring: the

JohnV

Deze 4 meter hoge mannen zijn tientallen kilometers vanaf de kust te zien. Ze bewaken de haven van Esbjerg, Denemarken. Een bezoek aan Legoland dient zeker te worden gecombineerd met het ontmoeten van deze 4 mannen.

'524205' door JohnV '524205' door JohnV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Roadtripervaring: The

JohnV

Wie kent de kinderfilm CARS niet. In het kleurrijke Seligman, Arizona, USA waan je jezelf door het decor van de film. Voor de kinderen enorm leuk om hun naam te schijven op de VW bus Fillmore. Je kunt hem niet missen als je over Route 66 rijdt, welke Seligman doorkruist. Vind je mijn naam, neem dan contact met mij op...ik kon het niet laten.

'524033' door JohnV '524033' door JohnV

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Roadtripervaring: ...

JohnV

Op zoek naar de goudpot aan het eind van de regenboog. Hierbij het bewijs dat we het einde van de regenboog hebben gevonden. Helemaal in Barstow, California, USA. Helaas was iemand ons voor geweest want de goudpot stond er niet meer.

'524027' door JohnV '524027' door JohnV

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Roadtripervaring La..

JohnV

‘Prios de Candelaria’, een oude piratenbaai aan de westkust van La Palma is tegenwoordig een toevluchtsoord voor hippies die op zoek zijn naar rust en spiritualiteit. Maar ook diegene die La Isla Bonita, het mooie eiland zoals La Palma wordt genoemd, op een avontuurlijke manier wil verkennen heeft deze baai op z’n lijstje staan. De weg er naartoe is even avontuurlijk als de baai zelf. Bij Tijarafe volg je het bordje Prois de Candelaria, maar al snel lijkt de weg op te houden met uitzicht over de horizon van de Atlantische oceaan. Denk je dat je verkeerd bent gereden en rijd je terug, dan kom je bedrogen uit. De weg gaat namelijk weldegelijk verder, maar daar kwamen wij pas achter op het moment dat we voor de derde keer op hetzelfde punt stonden en uitstapten om te zien waar de weg naartoe leidde. Een steile afdaling over een kronkelende weg naar beneden leid je tot een parkeerplekje, waarvandaan je te voet langs de klif kunt afdalen. Tijdens een verfrissende duik in de baai, met uitzicht op kleine vissershuisjes gebouwd onder een overhangende rotspartij die eruit ziet als een grot, zien we een man in zijn provisorisch gemaakt bootje te water gaan. De man woont met zijn familie in een van de vissershuisjes en gaat elke dag op zoek naar zijn avondmaaltijd dat bestaat uit vis, inktvis en krab. Tijdens onze wandelroute terug naar de parkeerplaats vroeg een ietwat geestverruimende hippie met een gitaar om een lift. Een vijfde persoon in onze huurauto moet geen probleem zijn dachten we. Eenmaal op de terugweg pratend over de reiservaringen van onze liftster, stond ons een nieuw avontuur te wachten. De weg omhoog is zo steil dat onze huurauto zelfs in z’n eerste versnelling de moed opgaf. Na vermoede pogingen (afglijden naar een iets minder steil stuk asfalt … en weer gas geven) moesten alle passagiers uitstappen en te voet verder. Onze huurauto had nog net genoeg power om samen met de bestuurder de laatste anderhalve kilometer omhoog te trotseren. Vermoeid en stromend van het zweet kwamen de passagiers geruime tijd later boven, waarna we genietend van de met airco voorziene huurauto onze route vervolgde. Zonder liftster, want die dook gelijk een supermarkt binnen…waarschijnlijk op zoek naar deodorant en een fles water. Tip 1: Neem goede wandelschoenen mee, want misschien heb jij ze ook nodig net zoals wij. Tip 2: Probeer dit niet op een regenachtige dag met een klein huurautootje. Waarschijnlijk kom je dan niet boven en zal je moeten overnachten in een van de vissershuisjes. Tip 3: Als je La Palma bezoekt, ga dan zeker naar deze baai.

'462401' door JohnV '462401' door JohnV

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Finishing touch

JohnV

Deze Cubaanse kinderen geven een finishing touch aan de geweldige ambiance van het centrale plein met de koningspalmen en prachtig gerestaureerde gebouwen. Ga je naar Cuba? Bezoek dan zeker Trinidad.

'462400' door JohnV '462400' door JohnV

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Seligman

JohnV

Seligman, oorspronkelijke naam Prescott Junction, is de geboorteplaats van Route 66. Gebouwd op een spoorweghalte van de Santa Fe lijn. Bezoek dit plekje tijdens je doorreis van of naar de Grand Canyon. Je gaat terug in de tijd!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier