Jeannette

'1140318' door Jeannette '1140318' door Jeannette

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Vissen

Jeannette

Op het strand van Ngunwi kwam elke avond een groepje vrouwen om handmatig te vissen, een kleurrijk gezicht en een mooie samenwerking. Het vissen is omstreden want voor de snorkelaars is er niks meer te zien vanaf het strand.

'1139384' door Jeannette '1139384' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

De Toekomst

Jeannette

Deze voormalige strokartonfabriek in Scheemda heet de Toekomst. Ik kwam er langs met een wandeling vanuit de Ennemaborg in Midwolda. Met deze foto neem ik afscheid van deze site waar ik sinds 2007 actief was. Duizenden fotos van meer dan 100 bestemmingen over de wereld plaatste ik. De laatste jaren heb ik ook mijn eigen omgeving ontdekt en ik zou een boek aan wandelingen kunnen schrijven in Drenthe en Groningen. Maar het reizen ben ik nog niet verleerd, binnenkort staan Oeganda en Saoedie Arabie gepland. Ik bedank de redactie voor hun inzet en tot ziens! Groet, Jeannette

'1138906' door Jeannette '1138906' door Jeannette

Spanje

Spanje

Alhambra

Jeannette

Het Alhambra in Granada is een van de highligts van een bezoek aan Andalucia. Wij waren er ruim een week gelden 's morgens om 9.00 uur en gelukkig was het nog niet overlopen door toeristen.

'1133217' door Jeannette '1133217' door Jeannette

LitouwenNida

LitouwenNida

Koerse Schoorwal

Jeannette

Op de Koerse Schoorwal, een langgerekt nationaal park en een schiereiland, dat deels Russisch is (Kaliningrad) en deels Litouws (via Klaipeda via een korte ferry overtocht) vind je de hoogste zandduinen van Europa. Ik bezocht het park afgelopen juli en het was er heerlijk rustig. Je kunt je hier uitstekend vermaken met wandelingen en gezellige terrassen in het dorpje Nida.

'1133044' door Jeannette '1133044' door Jeannette

LitouwenNida

LitouwenNida

J.P. Satre

Jeannette

Op de Koerse Schoorwal, een nationaal park en een schiereiland, dat deels Russisch is (Kaliningrad) en deels Litouws (via Klaipeda via een korte ferry overtocht) vind je de hoogste zandduinen van Europa. Dit is een beeld van J.P. Satre die er tijdelijk verbleef met Simone de Beauvoir. Ik bezocht het park afgelopen juli en het was er heerlijk rustig.

'1132710' door Jeannette '1132710' door Jeannette

LetlandRiga

LetlandRiga

Hanzemarkt

Jeannette

Deze zomer maakte ik een rondreis door de Baltische staten. Het was heerlijk rustig in Riga waar normaal gesproken (maar nu even niet) veel cruiseschepen aanmeren. Er was een Hanzemarkt in de stad met oude producten. Ik kocht er heerlijke fudge met cranberries.

'1132451' door Jeannette '1132451' door Jeannette

Soedan

Soedan

Meisje in Nuri

Jeannette

In maart 2020 hebben wij Soedan moeten ontvluchten omdat de coronacrisis uitbrak. Onze terugvlucht werd geannuleerd het vliegveld werd gesloten en we dreigden er vast te komen zitten. Toen kwam het bericht dat de luchthaven 24 uur open zou gaan voor mensen die het land wilden verlaten.Via mijn zoon in Nederland hebben wij een laatste vlucht kunnen boeken (creditcards werken niet in Soedan..) naar Ethiopië en via Kenia en Parijs waren we na 3 dagen reizen weer op Schiphol. Deze foto maakte ik op 13 maart bij de zeer oude piramides van Nuri. Hier trof ik dit lieve meisje die het leuk vond om nog een toerist te zien en ze wilde graag op de foto. Ik denk nog regelmatig aan deze mensen die ik ontmoette in dit mooie land dat naast de corona zoveel moeilijkheden moet doorstaan zoals overstromingen, brood en brandstoftekort.

'1132436' door Jeannette '1132436' door Jeannette

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Monnik in Meteora

Jeannette

Op 25 september jl bezochten wij de Meteora kloosters op het vasteland van Griekenland. Een groot voordeel van deze tijd is dat het overal erg rustig was, zo ook op deze anders zo druk bezochte plek.

'1132349' door Jeannette '1132349' door Jeannette

GriekenlandAthene

GriekenlandAthene

Halloween in Athene

Jeannette

Afgelopen weken was ik een rondreis aan het maken over het vasteland van Griekenland. De reis begon en eindigde in Athene. Hier vind je gezellige buurtjes om te eten zoals in de wijk Plaka. Een van de straatjes was al helemaal in Halloween sfeer.

'1131815' door Jeannette '1131815' door Jeannette

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Engelsmanplaat

Jeannette

Vanuit het Visserijmuseum in Zoutkamp maakte ik een leuke dagexcursie naar Engelsmanplaat. Op een oude vissersboot de ZK44 voeren we met 12 personen (max. in deze tijd) door het prachtige Lauwersmeergebied door de sluizen over het wad onder Schiermonnikoog door langs zandplaten waarop grote groepen zeehonden lagen. Bij Engelsmanplaat mochten we een paar uur van boord om het vogelwachtershuis te bekijken en lekker rond te lopen.

'1131804' door Jeannette '1131804' door Jeannette

Estland

Estland

Paleizenwijk

Jeannette

Buiten het centrum van Tallinn is de paleizenwijk. Je vind hier prachtige statige gebouwen en ook het museum of art is in dit paleis in Barok stijl, gebouwd door Peter de Grote.

'1128960' door Jeannette '1128960' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vlonderpad naar de...

Jeannette

De Kiekkaaste (kijkhut) bij Nieuwe Statenzijl in het uiterste puntje in het noord-oosten van ons land. Er loop een lang en vlonderpad naar toe. Vanuit de hut heb je een prachtig uitzicht over de Dollard. Heerlijk rustig hier!

'1128959' door Jeannette '1128959' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad in Oldambt

Jeannette

Momenteel staan de koolzaadvelden in de provincie Groningen in volle bloei. Het is elk jaar weer zoeken waar de velden zijn. Een autotoer door het Oldambt bracht me bij deze velden.

'1128509' door Jeannette '1128509' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Straatkunst van Miche

Jeannette

Gisteren schreef ik al bij mijn foto over de mooie straatkunst in de stad Groningen. Michel Velt is een Groningse straatkunstenaar die al vele muurschilderingen maakte en ik ben fan!

'1128430' door Jeannette '1128430' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vrolijke straatkunst.

Jeannette

De stad Groningen heeft veel te bieden op het gebied van straatkunst. Het afgelopen jaar heb ik veel van deze straatkunst gefotografeerd, zoals van de Groningse kunstenaar Michel Velt die ik echt bewonder. Deze schildering is zo maar een vrolijke plaat bij een pindakaasfabriekje aan de Oosterhamrikkade: potje mee en vullen maar.

'1126451' door Jeannette '1126451' door Jeannette

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Fochteloerveen

Jeannette

Het Fochteloerveen bij Veenhuizen is een prachtig natuurgebied waar je nog eindeloos ver kan kijken zonder horizon vervuiling. Er worden regelmatig kraanvogels gespot, deze week ook nog. Er lopen mooie smalle wandepaden door heen (wel wat nat soms) en ook fietspaden.

'1126419' door Jeannette '1126419' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vestingstadje...Bourt

Jeannette

Vestingstadje Bourtange ligt op grens van Groningen met Duitsland. Het is een heel mooi bewaarde vesting en je kan een mooie wandeling over de vestingwallen maken. Normaal is het vrij druk bezocht maar afgelopen week was het er heerlijk rustig. Je kunt er een hapje en drankje of ijsje kopen op het centrale plein en in de omgeving kun je een hele mooie wandeling maken.

'1125435' door Jeannette '1125435' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Perfecte spiegeling

Jeannette

Op 15 km van mijn huis vind je dit prachtige natuurgebied de Appelbergen bij Noordlaren, provincie Groningen. Tijdens deze corona periode ben ik aan het wandelen geslagen en ontdek ik de mooiste plekjes in mijn eigen omgeving. Dit plekje deed me denken aan de perfecte spiegeling van lake Matheson in Nieuw Zeeland waar ik in 2018 was..

'1124901' door Jeannette '1124901' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

4000 ste foto

Jeannette

Vandaag plaats ik mijn 4000 ste foto op deze site. De eerste was in september 2007. Deze keer een foto die ik vanmiddag maakte in mijn eigen stad, nl bij het muziekpodium Simplon. Er is daar een steegje met mooie straatkunt. Ik waande me even terug in Bogota waar ik eind 2019 een graffity tour deed...

'1124872' door Jeannette '1124872' door Jeannette

Soedan

Soedan

Geschiedenis

Jeannette

Afgelopen maart was ik nog in Soedan, waar we de laatste vlucht konden krijgen om het land te verlaten via Ethiopie en Kenia. Dit land had en heeft het moeilijk maar is zo de moeite waard om te bezoeken. Bijgaand een link: https://www.reisverslagen.net/reisverslagen/afrika/152-soedan-2017?showall=1 Dit is een reisverslag van vrienden die dezelfde reis deden 2 jaar voor ons alleen hebben wij niet in tenten geslapen maar in zeer eenvoudige onderkomens. Ook reisden wij met een andere reisorganisatie het Duitse Diamir reizen, een fantastich reisbureau voor reizen in o.a. noord Afrika.

'1124867' door Jeannette '1124867' door Jeannette

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam in Lockdown

Jeannette

Afgelopen voorjaar was ik een dag in Amsterdam. Het was tijdens de eerste lockdown. Ik vond het heel vervreemdend maar ook mooi en bijzonder om hier rond te lopen zonder toeristen om me heen.

'1124466' door Jeannette '1124466' door Jeannette

Soedan

Soedan

Uienteelt

Jeannette

In Soedan zie je ten noorden van Khartoem vrijwel alleen woestijn. Alleen in de buurt van de Nijl zie je ook wat landbouw. Er worden voornamelijk uien en tomaten verbouwd, de uienteelt zie je hier. Deze zie je dan ook dagelijks op het menu staan..

'1124307' door Jeannette '1124307' door Jeannette

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

Parlementsgebouw

Jeannette

Noord Ierland is heel interessant om te bezoeken met veel historische plekken zoals kastelen, begraafplaatsen maar ook de resten van de "troubles" met de vele muurschilderingen met name in Belfast en Derry. Verder vind je een prachtig ruig landschap langs de kust met de hoogste kliffen van Ierland. Op de foto zie je het parlementsgebouw net even buiten Belfast.

'1121535' door Jeannette '1121535' door Jeannette

Soedanmeroe

Soedanmeroe

Priveconcertje

Jeannette

Toen we bij de piramides van Meroe waren ontstak er een zandstorm. Het was bijna ondoenlijk om de piramides te bezoeken want het zand waaide met enorme kracht in je gezicht. Mijn ega liep toch door voor het ultieme plaatje. Toen ik weer bij de ingang was maakte ik met handen en voeten een praatje met deze souvenirverkopers waarop ze hun zelfgemaakte instrumenten pakten en voor mij een prive concertje gaven.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier