Jeanique

'1144931' door Jeanique '1144931' door Jeanique

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Tropisch Paradijs

Jeanique

Dit mini eilandje is een echt tropisch paradijs! In 10 minuten loop je het hele eilandje rond. Het eilandje ligt op het barrierreef van Belize. Het is daarom een fantastische plek om te duiken en snorkelen. Zelfs vanaf de steigers kun je al een hoop zien. De roggen zwemmen onder je door tussen de kleurige vissen terwijl de pelikanen je om de oren vliegen. Wat een paradijs!

'1142490' door Jeanique '1142490' door Jeanique

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Slag om Doornenburg

Jeanique

Bij kasteel Doornenburg wordt elk jaar een middeleeuws festival georganiseerd. Honderden re-enacters komen de middeleeuwen naspelen rond het bekende kasteel uit de serie Floris. Het is een waar spektakel van veldslagen met boogschutters en ridders tot joust gevechten te paard.

'1141032' door Jeanique '1141032' door Jeanique

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Damhert

Jeanique

Deze foto is gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is één van Nederlands grootste duingebieden (3500 ha incl. 530 ha bos) en wordt grotendeels gebruikt als waterwingebied voor de regio Amsterdam. Het is een gevarieerd landschap. Van zee met duinen tot bossen. Het is een groot gebied waar je vrij mag wandelen. Ook zijn er brede paden waar je kunt fietsen. De grote variatie in landschap en begroeiing hangt natuurlijk samen met de rijke flora en fauna. In de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je onder andere vossen en damherten spotten. Kortom, het is een mooi gebied om eens lekker te gaan wandelen en fotograferen.

'1141031' door Jeanique '1141031' door Jeanique

NederlandOmmen

NederlandOmmen

Middeleeuwse...muzika

Jeanique

Deze foto maakte ik een tijdje geleden tijdens een Middeleeuws Festival in Ommen. Het festival werd georganiseerd rond het landgoed Het Laer. Vroeger was dit landgoed in Ommen een kasteel, waarvan de omliggende grachten en de bosrijke omgeving nog steeds zichtbaar zijn. De muzikanten zitten op de trap van het kasteel uit te rusten. Uit ervaring weet ik dat meedoen aan zo'n lang weekend vermoeiend kan zijn en dat zie ik nu ook in deze muzikanten terug! Eentje ligt zelfs even te dutten!

'1141030' door Jeanique '1141030' door Jeanique

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Magisch bos

Jeanique

Deze foto maakte ik op de Lemelerberg waar je heerlijk kunt wandelen. 150.000 jaar geleden heeft een enorme gletsjer ervoor gezorgd dat de Lemelerberg ontstond. Op Europese schaal is de Lemelerberg met zijn 80 meter hoogte zó bijzonder dat het een Natura 2000-gebied is. Het is met recht één van onze natuurparels en absoluut een bezoek waard. Zandvlakten, heide en bossen wisselen elkaar hier af.

'1140960' door Jeanique '1140960' door Jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Monniken tijdens...So

Jeanique

In 2019 heb ik Songkran (Thais nieuw jaar / waterfeest) mee mogen maken in een community die volledig uit Thai bestond. Geen toeristen. s' Ochtends kwam er een bus vol monniken die te eten kreeg van de community. s' Middags werd er ge-chant (eentonig gezang) door de monniken en werd er water gegooid over de mensen door een monnik om nare dingen weg te spoelen van het afgelopen jaar. Voor mij een emotioneel gebeuren en heel bijzonder om mee te maken. Daarna gingen de monniken in een rij zitten waarna de community water over hun heen goten. Sommige mensen gooiden aan het einde van de rij, als hun emmer nog halfvol zat, de emmer leeg over de laatste monnik! De laatste werd dus het meest nat. Daarop volgden de ouderen uit de community. Zij kregen van de community (met een hoop geplaag en gelach) ook een hoop water over zich heen en kregen kado's van de jongeren om hen te bedanken (respect en waardering voor de ouderen). Een mooi eerbetoon aan de ouderen, waar wij in ons land een goed voorbeeld aan kunnen nemen!

'1140959' door Jeanique '1140959' door Jeanique

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Caracal Zuid Afrika

Jeanique

Deze Caracal kwam ik tegen toen ik een reis door Zuid Afrika maakte. De Caracal is een prachtige middelgrote kat. Zijn lijf is vrij groot in vergelijking met zijn hoofd. Op de oortjes zitten mooie pluimpjes waardoor ze ook wel eens woenstijnlynx worden genoemd. Ik vind het prachtige dieren. De naam caracal komt uit het Turks en betekent “zwart oor”. De caracal komt voor in heel Afrika met uitzondering van de Sahara en de regenwouden. Ook komt hij voor in het Midden Oosten, Turkmenistan, India en het Arabisch schiereiland.

'1140958' door Jeanique '1140958' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Konikpaarden Bourtang

Jeanique

Deze foto is gemaakt rond het vesting stadje Bourtange. Op de achtergrond zie je de bekende rode wachtershuisjes rond de grachten van de vesting. De vesting Bourtange geniet landelijke en internationale bekendheid. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de oude vesting met aarden wallen, schietgaten en de veldslag die ieder jaar nagespeeld wordt. Maar ken je ook het natuurgebied ten oosten van de vesting? Het is een prachtig vogelrijk natuurreservaat met zeldzame planten, vlinders en zelfs de adder is hier weer gespot! Ook lopen hier Konikpaarden en landgeiten rond die het natuurgebied onderhouden. Je kunt een wandeling door het natuurgebied maken en de vesting bezoeken, een erg leuk en gevarieerd dagje uit!

'1140863' door Jeanique '1140863' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Kerkuil op bezoek

Jeanique

Vorige week zat ik rustig op de bank een kopje thee te drinken toen ik ineens iets geks in de boom in onze tuin zag zitten. Een vrij groot grijs iets, maar het was geen duif. Het zat met zijn rug naar me toe en ik kon het niet gelijk thuis brengen. Tot ik ineens zag dat het een kerkuil was. Maar wat gek, deze zie je zelden overdag. Hij zat ook nog eens vrij laag in onze boom die midden in de tuin staat, dus niet erg beschut. Ik heb snel de camera gepakt, wat ja dit maak je zelden mee. Ik heb een hele poos moeten wachten tot hij zijn hoofd omdraaide en ik deze foto kon maken. Wat een prachtige mysterieuze dieren zijn het toch. Heel leuk om te bekijken. Hij zat een tijdje rustig op de tak te gluren naar vogeltjes. Op een gegeven moment kwam er in de bomenrij achter de uil ook nog een eekhoorntje voorbij vliegen over de takken. Heel grappig om te zien hoe het kerkuiltje al wiebelend ernaar zat te kijken.

'1140847' door Jeanique '1140847' door Jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Olifant in de River..

Jeanique

Deze foto maakte ik in Thailand. De olifant op de foto is Malee, een olifant die in een hands-off olifanten opvang woont. Ik heb deze opvang helpen opzetten in 2019. Malee is een oude dame in de 60. Ze heeft een zwaar leven gehad in de toeristenindustrie. Ze heeft in de houtkap gewerkt, totdat zij een zware boomstam tegen haar been aan kreeg waardoor haar been brak. Nu leeft Malee in een gebied waar zij vrij kan rondlopen zonder hordes toeristen om haar heen. Ze kan gaan zwemmen wanneer ze maar wil in de River Kwai die door het gebied heen loopt. Meer weten over de handsoff opvang en Malee? Kijk op www.somboonlegacy.org

'1140821' door Jeanique '1140821' door Jeanique

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Normandië

Jeanique

Normandië is een heel gevarieerde regio. Van brede stranden vol met geschiedenis uit de oorlog, uitgestrekte bossen, bijzondere dorpjes en middeleeuwse kastelen tot aan kliffen die aan Ierland doen denken. Genoeg te zien dus in Normandië! Ik ben dit jaar voor de derde keer in mijn leven in Normandië geweest, dit keer aan de kust tegenover Guernsey. Een nieuw gebied voor mij. En wat heeft dit gebied mij verbaast! Het gebied doet me erg denken aan Ierland door de ruige kust met hoge kliffen en de stugge grassen en bosjes. In dit gebied kun je kilometers lang langs de kust over de kliffen wandelen met na elke bocht weer spectaculaire uitzichten zoals deze.

'1140820' door Jeanique '1140820' door Jeanique

GriekenlandPeloponnesos

GriekenlandPeloponnesos

Koroni Griekenland

Jeanique

Koroni is een leuk pittoresk dorpje aan zee in de Peloponnesos. Er zijn verschillende restaurantjes op de boulevard. Hier kun je heerlijk eten en tijdens het eten de visjes in het water zien zwemmen, echt aan de zee dus. Bovenop de berg is een kasteel ruïne die je kunt bezoeken. In de straatjes zijn leuke winkeltjes. Ook is er een smal strand waar je kunt zwemmen. Een tip: neem de trap naar boven bij het Artaki restaurant aan het strand, hier heb je een mooi uitzicht en kom je uit bij een zwembad met taverne van Koroni camping. Hier kun je voor een kleine vergoeding van een paar euro gebruik maken van zonnebedden en het zwembad en lekker een koud drankje en wat eten bestellen.

'1140685' door Jeanique '1140685' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Oog in oog

Jeanique

Tijdens een mooie herfstwandeling in het natuurgebied van Ter Borg, kwam ik een kudde Schotse Hooglanders tegen. Ze stonden rustig te grazen totdat ze ineens besloten om verder te gaan. Ze kwamen netjes op het pad lopen, het pad waar ik op stond. Een beetje verbaasd en op zijn hoede stonden we ineens oog in oog met elkaar en heb ik dit plaatje kunnen schieten. Prachtige dieren!

'1140684' door Jeanique '1140684' door Jeanique

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Pinguins in Betty's..

Jeanique

Bijna iedereen weet dat je pinguins kunt bekijken op Boulders Beach. Maar er zijn veel meer plekken rond Kaapstad waar je deze leuke diertjes kunt tegenkomen. Zo kwam ik bij Betty's Bay en zag ik een bordje staan met 'Penguins this way." Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken. Ook hier bleek dat je moest betalen om de houten loopbrug op te mogen om bij het strand te komen waar de pinguins zitten (zelfde idee als Boulders Beach). Alleen was hier ook weer het grappige dat de pinguins al voor de brug zaten te luieren! Gratis gezien dus. En dat vind ik dan weer extra leuk. Er is ook een restaurantje waar je lekker kunt eten en drinken en ondertussen dus al naar de pinguins kunt kijken, mits ze al voor de brug zitten.

'1140683' door Jeanique '1140683' door Jeanique

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Tsitsikamma National.

Jeanique

Tsitsikamma betekent 'plaats van veel water'. Het National Tsitsikamma Forest and Sea Coast Park ligt aan de bekende Garden Route, tussen Port Elizabeth en Plettenberg Bay. Het is daarom een perfecte stop tijdens een roadtrip door Zuid-Afrika. Tsitsikamma staat met name bekend om het schitterende regenwoud en de adembenemende kustlijn van maar liefst 80 kilometer lang. Het hoofddoel van het park is de bescherming van het zeeleven en momenteel is het het enige mariene park in zuidelijk Afrika.

'1140538' door Jeanique '1140538' door Jeanique

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Aziatische olifant

Jeanique

Deze foto maakte ik in Thailand. De olifant op de foto is Malee, een olifant die in een hands-off olifanten opvang woont. Ik heb deze opvang helpen opzetten in 2019. Malee is een oude dame in de 60. Ze heeft een zwaar leven gehad in de toeristenindustrie. Ze heeft in de houtkap gewerkt, totdat zij een zware boomstam tegen haar been aan kreeg waardoor haar been brak. Nu leeft Malee in een gebied waar zij vrij kan rondlopen zonder hordes toeristen om haar heen. Meer weten over de handsoff opvang en Malee? Kijk op www.somboonlegacy.org Deze foto is onderdeel van mijn "In de Spotlight" serie. Met deze serie zet ik dieren letterlijk in de spotlight om ons weer bewust te maken van wat de natuur voor moois en bijzonders te bieden heeft en dit te koesteren. Ik wil graag mensen inspireren. De natuur en wildlife dichter naar de mens brengen met de boodschap dit te koesteren. Dieren en natuur hebben geen stem. Door ze in beeld te brengen, en hiermee een gevoel op te wekken bij mensen, hoop ik de dieren een stem te geven en mensen te laten realiseren wat voor moois de wereld te bieden heeft en dat we ervoor moeten zorgen dat dit blijft bestaan.

'1140521' door Jeanique '1140521' door Jeanique

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schoorlse Duinen

Jeanique

De Schoorlse Duinen zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen, duinen, zee en heidevelden. Die heidevelden zijn uniek want die vind je namelijk bijna nergens in de duinen. Schoorl is een uniek dorp. Een enorme klimduin van meer dan 50 meter rolt zo het dorp in. Je wandelt zo vanuit het dorp de duinen en de bossen in richting de zee. Echt een aanrader! Niets voor niets wordt Schoorl door Stichting Natuur en Milieu ‘het mooiste natuurgebied van Nederland’ genoemd.

'1140520' door Jeanique '1140520' door Jeanique

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Kust van Zuid Afrika

Jeanique

Op minder dan een uur rijden van Oos-Londen ligt het plaatsje Morgans Bay. Het is een rustig plaatsje met een groot strand en mooie rotskusten, wat ik een beetje op Ierland vond lijken met die steile kliffen en woeste golven die er tegenaan beukten. Ik verbleef in het Mitford Hotel. Deze ligt direct aan de oceaan. Ik had een prachtige kamer met uitzicht op de oceaan (lees op zo'n 20 meter afstand van de oceaan). Het is een erg geschikte locatie om nightscape foto's te maken omdat je niet eerst een eind hoeft te rijden naar een mooie locatie, maar je gewoon op de prachtige locatie verblijft!

'1140519' door Jeanique '1140519' door Jeanique

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Zuid-AfrikaPort Elizabeth

Tsitsikamma Zuid...Af

Jeanique

Tsitsikamma betekent 'plaats van veel water'. Het National Tsitsikamma Forest and Sea Coast Park ligt aan de bekende Garden Route, tussen Port Elizabeth en Plettenberg Bay. Het is daarom een perfecte stop tijdens een roadtrip door Zuid-Afrika. Tsitsikamma staat met name bekend om het schitterende regenwoud en de adembenemende kustlijn van maar liefst 80 kilometer lang. Het hoofddoel van het park is de bescherming van het zeeleven en momenteel is het het enige mariene park in zuidelijk Afrika.

'1139989' door Jeanique '1139989' door Jeanique

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Ridder van het Gulden

Jeanique

Tijdens het Middeleeuws Montfort festival fotografeerde ik deze ridder. Ik ben deze zomer mee geweest met een re-enactment groep die door heel Nederland reist om met dit soort evenementen mee te doen. Het was dit jaar voor het eerst dat ik ridders te paard tegen kwam en ik heb een nieuwe passie ontdekt! Ridders te paard fotograferen! Normaal fotografeer ik landschappen en dieren. Mijn passie voor fotografie, dieren en middeleeuwse festivals komen perfect samen. Tijdens het fotograferen van de ridders te paard zat ik vooraan op de grond. Ik vond het zeer indrukwekkend als ze hard voorbij kwamen galopperen met hun zwaarden en lans. Ge-wel-dig! Het is wel een risico, 1x kwam dit paard zo hard aan galopperen dat hij door de veiligheid barrière heen brak en er op een haar na een paaltje langs mij en mijn camera heen vloog en het paard net op tijd voor mij stopte. Dit jaar is voor mij een jaar waarin ik grote sprongen heb gemaakt in mijn ontwikkeling als fotograaf. Zo heb ik mijn stijl ontdekt die volgens mij nog vrij uniek is en in zowel mijn dieren fotografie als mijn ridder foto's perfect passen. Het is begonnen met mijn dieren serie "In de Spotlight". Mijn doel was om dieren in de spotlight te zetten en mensen bewust te maken wat voor moois de natuur te bieden heeft en dat we dit moeten koesteren. Door in de nabewerking te schilderen met licht ontstaat er een soort spotlight. Zo zet ik de onderwerpen in mijn foto's in de spotlight. Ik wist niet zeker of ik deze foto hier wel mocht posten omdat de foto wel is bewerkt, maar ik wilde jullie deze foto toch nog erg graag laten zien voordat de website en de community weg is.

'1137330' door Jeanique '1137330' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Kanoën op de...Wester

Jeanique

Kanoën over de Westerwoldse Aa is een hele beleving. Elke bocht zorgt weer voor een verassing in dit gevarieerde gebied. IJsvogeltjes vliegen om je heen en als je geluk hebt spot je een bever!

'1135877' door Jeanique '1135877' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Westerwolde

Jeanique

In de provincie Groningen heb je prachtige natuur. In Westerwolde vind je een van die mooie stukken prachtige natuur. Deze foto is gemaakt in het natuurgebied Ter Borg vlakbij het dorpje Sellingen. Hier grazen Heide schapen en Schotse Hooglanders op het grootste aaneengesloten heidegebied van Groningen.

'1135391' door Jeanique '1135391' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

IJsvogel in...Westerw

Jeanique

Een ijsvogel zit op een paaltje bij het Ruiten Aa Kanaal in Westerwolde te wachten op een visje die voorbij zwemt om hem vliegensvlug middels een duikvlucht te vangen. Dit kleine vogeltje is zo fantastisch om gade te slaan!

'1133592' door Jeanique '1133592' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Het perfecte plaatje?

Jeanique

Ik wil al heel lang een prachtige typische heide foto maken. Met mist en een zonsopkomst of zonsondergang. Kortom het perfecte plaatje. Afgelopen augustus was het dan eindelijk weer zover. De heide was in bloei. Het jaar ervoor was het te droog geweest en was er nauwelijks heide in dit gebied, maar dit jaar heeft het gebied zich weer wat kunnen herstellen. In natuurgebied Ter Borg, waar de foto gemaakt is, bevind zich namelijk het grootste aaneengesloten heidegebied van de provincie Groningen. De eerste keer dat ik ging kijken of de heide er nu wel was, werd ik heel blij. Er was een groot veld met een paar bomen en heel veel paarse heide, perfect! Ik hield het weerbericht in de gaten, want ik hoopte op mist en een mooie zonsopkomst/zonsondergang om dat ene perfecte plaatje te schieten. Ik had het hele gebied al een paar keer door gelopen om een mooie plek en compositie te zoeken voor mijn foto. Op een avond kwam ineens heel snel mist opzetten. Ik stapte snel in de auto en reed het gebied in. De zon was al aan het onder gaan, dus tijd voor improvisatie was er niet echt. Ik ging snel naar de plek die ik had uitgekozen om de foto te maken. Maar helaas, de mist was daar juist niet zo veel aanwezig als op een ander veld, maar daar was nauwelijks heide te zien. Snel wat plaatjes schieten, ook op andere plekken, maar helaas was de zon al onder en was het te donker om nog goede foto's te maken. De volgende ochtend zou het echter én een mooie zonsopkomst worden (ik gebruik de app MySunset) én het zou nog steeds mistig zijn. Dus heb ik de volgende ochtend voor zonsopkomst mijn wekker gezet en ben ik in het donker naar het gebied gegaan. Nadat ik dezelfde spot had bezocht om te kijken of er nu wel mist was op mijn uitgekozen plek, besloot ik een andere plek te gaan zoeken waar de mist wel heel mooi te zien was op de foto's. Ik vond deze plek, een eenzame boom bij een klein vennetje. Hier was minder heide te vinden, maar de plek was verder fantastisch, plus de zonsopkomst was daar precies achter. Het was haastig zoeken naar mooie composities, het statief met camera plaatsen, filters op de lens zetten en de juiste instellingen vinden in een hele korte tijd (de zon komt zo snel op!). Maar ik ben erg blij met het resultaat van deze foto. En ik heb een waardevolle les geleerd, je kan alles nog zo goed voorbereiden voor het perfecte plaatje, de natuur doet wat zij wil. Ik had deze plek niet gevonden als moeder natuur me niet een zetje deze kant op had geduwd, en weet je wat? Deze plek was nog mooier dan de plek die ik in gedachten had.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier