Hansdewildt

'1103721' door Hansdewildt '1103721' door Hansdewildt

CanadaLake Louise

CanadaLake Louise

10 jaar !

Hansdewildt

Er was net wat sneeuw gevallen en het was nog heel vroeg om de vele toeristen te mijden. Dit alles maakte het plaatje van Lake Louise toch weer wat anders dan in al die mooie foldertjes. Geen verre uitzichten met een mooie achtergrond en geen heldere spiegelingen in het water. Toch had het ook wel wat om begin september de eerste sneeuw te zien. 30 oktober 2009 ben ik lid geworden van Columbus, dus deze week alweer 10 jaar geleden. 10 jaar elke dag (buiten de vakanties) 1 foto plaatsen, en dat zijn er heel wat. Tijd dus voor een time out. Allemaal bedankt voor jullie fijne reacties en misschien tot ziens !

'1103623' door Hansdewildt '1103623' door Hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Die rijdt niet meer.

Hansdewildt

Ghost town Calico, in het uiterste oosten van Californie, kunt je nog steeds bezoeken. Heel bijzonder eigenlijk. Midden in de woestijn kun je nog zien hoe dit stadje er uit zag in 1881. Toen het zilver op was, verviel de stad en in 1951 begon men met de restauratie. De school van het stadje staat er nu keurig bij en het bruggetje om de school te bereiken ligt er ook nog steeds. Eerst kom je voorbij een paar wagens en treinwagons. Bij voorbeeld deze, maar die rijdt duidelijk niet meer…

'1103540' door Hansdewildt '1103540' door Hansdewildt

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Het Witte huis !

Hansdewildt

Ook Rotterdam heeft “het Witte huis” Het Witte Huis bij de prachtige Wijnhaven is de oudste wolkenkrabber van Rotterdam. Het in art nouveau- stijl gebouwde Witte Huis is in totaal 43 mtr. hoog Op het platte dak bevindt zich een uitkijkplatform, te bereiken met een lift, iets wat in die tijd zeer modern was. Het witte huis heeft het bombardement op Rotterdam in 1940 overleefd. Van de 2e tot en met de 7e etage is het Witte Huis opgetrokken met wit geglazuurde bouwstenen; het wit wordt onderbroken door eenvoudige rechthoekige motieven in geel, blauw en rood. In de bogen die de rijen raampjes bekronen bevinden zich Jugendstilmozaïeken ; de oostgevel draagt de naam 'Het Witte Huis'. Het staat in de top 100 van de Nederlandse UNESCO- monumenten. Midden op de foto de rode Willemsbrug. Deze brug verbindt de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland. De huidige brug is de tweede generatie Willemsbrug. De eerste werd ontworpen door C.B. van der Tak, is in 1878 opengesteld en werd vernoemd naar koning Willem III. De tweede brug is ontworpen door C. Veerling en is opgeleverd in 1981. Het is zeker de moeite waard om dit deel van Rotterdam te bezoeken.

'1103486' door Hansdewildt '1103486' door Hansdewildt

DuitslandHeidelberg

DuitslandHeidelberg

Nog veel werk !

Hansdewildt

Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Dat de restauratie nog niet gereed is zie je aan de torens waar ze nog veel werk aan hebben.

'1103419' door Hansdewildt '1103419' door Hansdewildt

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Paleisplein.

Hansdewildt

Het grootste en mooiste plein van Lissabon is de Praca do Comercio, of beter bekend het Paleisplein. Dit plein was 400 jaar lang de locatie van het koninklijke paleis . Het vierkante plein wordt aan beide zijde omsloten door mooie gele schaduwrijke galerijen. Midden op dit mooie plein staat het ruiterstandbeeld van koning Jose I.

'1103347' door Hansdewildt '1103347' door Hansdewildt

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

De kortste weg !

Hansdewildt

In het zuiden van Sri lanka stopt de trein wel op elk stationnetje. Wat natuurlijk goedkoper is , is gewoon lopen naar het volgende dorpje en dan via de kortste weg, jawel dat is over het spoor. Het komt veel voor in Sri lanka. Officieel mag het niet, maar iedereen doet het. Het blijft een bijzonder gezicht.

'1103299' door Hansdewildt '1103299' door Hansdewildt

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Kratermeer !

Hansdewildt

Zelfs vroeg in de ochtend als het nog mistig en regenachtig weer is op de Azoren, is het eiland mooi groen. Zoals hier op het eiland Sao Miguel waar je veel indrukwekkende kratermeren vind. Het water heeft een schitterende kleur en op de wanden van de meren groeien bijzondere planten. Vanaf de Miradouro da Lagoa de Santiago geniet men van een schitterend uitzicht op dit kleiner, door een stil bos omgeven kratermeer.

'1103211' door Hansdewildt '1103211' door Hansdewildt

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Genieten !

Hansdewildt

Na al die mooie National parken in de Verenigde staten vind je buiten de gebaande paden in Arizona ook prachtige nationale bossen. Het Tonto National Forest, is het grootste van de zes nationale bossen in Arizona en is het vijfde grootste nationale bos in de Verenigde Staten . Het Tonto National Forest heeft een afwisselend landschap, met hoogtes variërend van 427 m. in de Sonora woestijn met veel cactussen tot 2.256 m. in de pijnboom bossen. Je kunt er schitterende wandelingen maken langs de Salt River en kom dan prachtige meren tegen. Hier zie je het Canyon Lake, met een oppervlakte van 380 ha. Dit is de derde en kleinste van de vier meren langs de Salt River . Het is genieten van het prachtige uitzicht al moet je de elektriciteit draden dan wel even wegdenken…

'1103172' door Hansdewildt '1103172' door Hansdewildt

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Hoog !

Hansdewildt

Sequoia National Park is een nationaal park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Het is opgericht in 1890, als tweede nationale park in de Verenigde Staten, na Yellowstone National Park. Het park grenst aan de noordzijde aan Kings Canyon National Park, en wordt door de National Park Service als geheel beheerd. Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia's die er groeien. Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Sherman Tree. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest (reuzenbos). Behalve wandelen, kamperen en vissen zijn er een aantal interessante attracties te zien in het park. Hierboven is de General Shermanboom al genoemd. Met een auto kan door Tunnel Log worden gereden, dit is een omgevallen sequoia waar aan de onderkant een stuk hout is weggehaald dat groot genoeg is om met een auto doorheen te rijden. De boom was naar schatting meer dan 2000 jaar en 85 meter hoog. Leuk ? Nee, je kunt er net zo goed doorheen lopen !

'1103129' door Hansdewildt '1103129' door Hansdewildt

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Vroeg opstaan !

Hansdewildt

Zondagmorgen 8.00 uur. Tijd voor een strandwandeling toen het nog niet druk was. Denk je dat je alleen bent, zijn er al een stel sportievelingen met rek en strek oefeningen bezig op het strand. Mooi dat iedereen zijn vrije zondag op zijn eigen manier invult…..

'1103046' door Hansdewildt '1103046' door Hansdewildt

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Tramrails !

Hansdewildt

De voormalige tramremise van Amsterdam heet tegenwoordig De Hallen. Deze hallen biedt onder meer onderdak aan bioscoop de Filmhallen, een boetiekhotel, een bibliotheek, onafhankelijke creatieve winkeltjes en een wekelijkse overdekte ambachtelijke markt en is daarmee in korte tijd een van de populairste culturele plekken in Amsterdam geworden. De Hallen herbergt ook de Foodhallen: een stijlvolle 'indoor food market' waar je voor de lekkerste hapjes en drankjes terecht kunt bij de meest uiteenlopende stands van (Amsterdamse) ondernemers. Het leuke is dat ze de tramrails in deze tramremise hebben laten liggen.

'1102994' door Hansdewildt '1102994' door Hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kaardenbollen.

Hansdewildt

Veel bloemen zie je nu niet meer , maar kaardenbollen zijn er nog volop. De kaardenbol bloeit in juli - september op 2 m lange stengels. De sierlijke bloemen staan in kransen rondom de bol en komen etage gewijs tot bloei. De bol is 4 - 8 cm. Aan de voet van de bol zitten lange schubben, die naar boven toe gekromd zijn. Alle bladeren, bloemstengels en bollen zijn stekelig. Het is niet bepaald een plant om zonder handschoenen aan te pakken dus. De bladeren zijn spits langwerpig en met hun voeten vergroeid aan de stengel. Misschien een saaie plant, maar toch mooi om naar te kijken.

'1102948' door Hansdewildt '1102948' door Hansdewildt

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Ruimte !

Hansdewildt

Een mooi groen landschapsplaatje dat me weer aan Texel doet denken. Wil je paard rijden dan is Texel jouw eiland… Zowel in het dennenbos als in de duinen tussen De Koog en De Slufter zijn mooie ruiter- en menpaden aangelegd. Deze worden aangegeven door bordjes met een hoefijzer erop. Rijden op het strand is ook voor veel ruiters een echte uitdaging. Galopperen door de branding met de wind door je haren. Op Texel kan het! Wil je met een paard het oude land van Texel verkennen? Kies dan voor de uitdagende routes die over de oude boerenweggetjes zijn uitgezet. Deze routes gaan door het dennenbos en over het Oude Land van Texel met zijn karakteristieke tuinwallen en schapenboeten. Zo kom je langs diverse mooie plekjes en kunt genieten van het fraaie Texelse landschap. De paarden worden goed verzorgd en hebben daar alle ruimte.

'1102836' door Hansdewildt '1102836' door Hansdewildt

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Skyline !

Hansdewildt

Vancouver blijft toch wel mijn favoriete stad om te bezoeken. Je hebt daar alles: een fijne stad met een gezellig gebied bij de jachthaven, uitstekende restaurants, het enorme Stanley Park waar je kunt fietsen, wandelen en picknicken. Deze foto met uitzicht op het zakencentrum in downtown is gemaakt vanuit Stanley Park. Zeker niet overslaan bij een bezoek aan deze heerlijke stad!

'1102784' door Hansdewildt '1102784' door Hansdewildt

DuitslandTrier

DuitslandTrier

Dom !

Hansdewildt

De Dom van Trier (Dom St. Peter) is de kathedraal van Trier en de oudste bisschopskerk van Duitsland. Hij gaat in de kern terug op een Romeinse basilica die vanaf 326 werd gebouwd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote. In de 11de eeuw kreeg de dom zijn huidige westfaçade, die de Salische stijl vertegenwoordigt. De dom van Trier staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Dom is groter dan je denkt. Het gehele indrukwekkende complex bestaat uit twee grote, naast elkaar liggende basilica's, waarvan de huidige dom en de naastgelegen tegenwoordige (gotische) Onze-Lieve-Vrouwekerk elk slechts de helft vormden en die in het midden verbonden waren door een groot vierkant doopvont. sinds archeologische opgravingen in de periode 1992 – 1995 gaat men ervan uit, dat er sprake was van een ingewikkelder gebouwencomplex met meerdere basilieken (waarschijnlijk vier) die met elkaar verbonden waren door zalen en gangen die tezamen een geweldige omvang hadden. Hier deze prachtige Dom in het laatste avondlicht.

'1102646' door Hansdewildt '1102646' door Hansdewildt

GriekenlandCycladen - overige eilanden

GriekenlandCycladen - overige eilanden

Zwart !

Hansdewildt

Op het prachtige eiland Santorini heb je 2 totaal verschillende gebieden. Het toeristische westen en het stille oosten. In het noord oosten is het erg rustig en heb je het strand helemaal voor jezelf. Het zijn wel zwarte stranden en daar moet je van houden…

'1102593' door Hansdewildt '1102593' door Hansdewildt

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Stadsbeeld.

Hansdewildt

Beeld van een klein stukje van Heidelberg. Dat je bij een bezoek aan Heidelberg ook het 70 meter boven de Neckar op de helling van de Königstuhl gelegen slot wilt bekijken, spreekt vanzelf. En inderdaad behoren het slot en zijn bijgebouwen samen met de Alte Brücke over de Neckar tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je op een reis door Duitsland tegenkomt. Het slot zie je linksboven in de foto en de Alte Brucke met als toegang de oude poort rechts op de foto.

'1102555' door Hansdewildt '1102555' door Hansdewildt

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

File !

Hansdewildt

De leeuwenrots in Sigirya zie je van veraf liggen. Het is een grote pukkel die in dit mooie landschap uitsteekt. Om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten moet je eerst ca 1250 treden beklimmen, even doorbijten, maar het is zeker de moeite waard. Als je beneden staat en je kijkt omhoog zie je pas wat voor prachtige kleuren er in deze rots zitten. Maar ga wel vroeg, want er is al snel filevorming en op dat smalle trapje kan je niet passeren.

'1102499' door Hansdewildt '1102499' door Hansdewildt

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Indrukwekkend !

Hansdewildt

Elk jaar in de maanden juli en augustus trekken de olifanten uit omliggende parken naar het enorme meer dat midden in Minneriya NP ligt. In het Udawalawe National Park zagen wij deze olifanten met jong. Toch weer indrukwekkend om te zien. Wat een gaaf gezicht die kleine tussen vader en moeder aan de wandel.

'1102464' door Hansdewildt '1102464' door Hansdewildt

Duitslandmoezelstreek

Duitslandmoezelstreek

Moezel !

Hansdewildt

Wat heerlijk is het toch om ’s avonds aan de Moezel op een mooi terras te genieten van een heerlijke Duitse maaltijd en een goed glas Duitse wijn en dan ook nog te genieten van de rust en het uitzicht.

'1102356' door Hansdewildt '1102356' door Hansdewildt

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Euromast !

Hansdewildt

De 185m hoge Euromast is een icoon van de Rotterdamse skyline. Het panoramische observatieplatform en de roterende glazen lift bieden onovertroffen uitzichten over de stad en de wijde omgeving. De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel. In 1970 is een 85 meter hoge opbouw op de Euromast geplaatst; de Space Tower, waarmee de Euromast weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam werd. De toren heeft nu een totale hoogte van 185 meter. Bezoekers kunnen met de Euroscoop, een lift die rondom van glas is, vanaf het Euroscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Hierbij draait de lift langzaam rond, zodat de bezoekers aan alle kanten naar beneden kunnen kijken. Bezoekers worden naar het oorspronkelijke hoogste punt gebracht met twee liften die beide vier meter per seconde afleggen. Je ziet hem van alle kanten liggen en iedereen kent hem wel, maar ga eens een keertje naar boven. Het is beslist de moeite waard.

'1102297' door Hansdewildt '1102297' door Hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Droogte !

Hansdewildt

Sommige mensen vinden het een stapel stenen, maar dit is toch echt door de natuur gevormd. Joshua Tree N.P. ligt in het zuiden van de staat Californië. Het park is vernoemd naar de Joshua Tree, een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. Het westen van de VS heeft veel National parken . De vreemdsoortige planten en rotsformaties en het karakteristieke woestijnlandschap kenmerken het Joshua Tree N.P.. Een stukje natuur ( 100 bij 50 km groot) dat je zeker niet mag missen. Eigenlijk een bizar landschap waar een hoop stenen op elkaar gestapeld zijn en door de droogte de ene boom na de andere is gesneuveld, maar zeker de moeite waard !

'1102266' door Hansdewildt '1102266' door Hansdewildt

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

Weinig toeristen !

Hansdewildt

Anuradhapura is het bezoeken meer dan waard. Je vindt er beroemde opgravingen, de "Bo-tree", een van de oudste bomen ter wereld, de kolossale stoepa Ruwanmelisseya en uiteraard het "loverstempeltje" Isurumuniya. Uiteraard moeten deze bezoeken voor een groot deel ook met "tempelkledij", broek of rok tot over de knie, geen hoofddeksel, de schouders bedekt en op blote voeten gebeuren. De rotstempel maakte oorspronkelijk deel uit van een kloostercomplex uit de 3e eeuw voor Christus en is gedeeltelijk gebouwd tegen een hoge rots. Hij is nu prachtig gerestaureerd. Hij is beroemd door het reliëf van het verliefde paar “ The Lovers ”, dat in een klein museum naast de tempel is ondergebracht. Daar bevindt zich ook een enorme gekleurde liggende Boeddha van ongeveer 15 meter lang. Het is zeker de moeite waard om deze mooie tempel te bezoeken. Buiten de plaatselijke bevolking zijn er weinig toeristen, omdat het buiten de toeristische route ligt.

'1102206' door Hansdewildt '1102206' door Hansdewildt

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Hoog, hoger ..

Hansdewildt

Vancouver is net als andere wereldsteden, maar dan super relaxed, schoon en vriendelijk. Ook hier het ene gebouw nog hoger dan het andere. Alles bijna van glas en goed onderhouden. Het is een feestje om hier een weekje te verblijven. Echt genieten daar.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier