Gestreepteolifant

'1110447' door Gestreepteolifant '1110447' door Gestreepteolifant

Duitsland

Duitsland

Jongensdroom in...arc

Gestreepteolifant

Stuttgart heeft veel te bieden. Gelegen tegen wijnheuvels heeft het een interessante oude stad. Ook een stad met ‘jongensdromen’ zoals het Porsche-museum en fabriek waar je geweldige rondleidingen in kunt krijgen. Verder ook het Mercedes Benz museum. Een geweldig overzicht niet alleen van de ontwikkeling van de auto maar geplaatst in de context van de hele wereld geschiedenis waarin Duitsland zichzelf niet spaart vanuit WOII. Het pand waarin is ondergebracht loopt ala het Guggenheim museum in NY maar dan in 2 ovale rondingen omlaag of omhoog zoals je wilt.

'1110446' door Gestreepteolifant '1110446' door Gestreepteolifant

Duitsland

Duitsland

Verhaal

Gestreepteolifant

Veel steden in Duitsland zijn in de WOII getroffen door bombardementen. Dit heeft veel cultureel erfgoed vernietigd helaas. Ook deze kerk in Stuttgart bleef niet gespaard. Bij de restauratie hebben ze dit deel van de geschiedenis een waardige plek gegeven. Zelf ben ik altijd erg gecharmeerd van dit soort details als deze deur die eigenlijk als een soort stripverhalen Avant la lettere dienst doen.

'1110237' door Gestreepteolifant '1110237' door Gestreepteolifant

Duitsland

Duitsland

Kleurrijk

Gestreepteolifant

Hundertwasser is vooral bekend vanuit Wenen. Hij staat vooral bekend om zijn kleurrijke gebouwen en zijn mens- en natuurvriendelijke ontwerpen. 2e helft vorige eeuw ontwierp hij vooral huizen, kerken en kantoorgebouwen in Wenen, Maagdenburg en een heel klein wijkje in Plochingen half uurtje boven Stuttgart. Zeker de moeite waard. Er wonen mensen en je kunt er wel omheen lopen maar bezoeken worden alleen op afspraak gemaakt.

'1110172' door Gestreepteolifant '1110172' door Gestreepteolifant

Duitsland

Duitsland

Fraaie architectuur

Gestreepteolifant

Stuttgart is een fraaie stad om te bezoeken. Het heuvelachtige karakter van de stad tegen de wijnkelder aan. Mooie musea vooral voor de autoliefhebber van Porsche en Mercedes, een mooie binnenstad met een heus Schloss maar ook recentere architectuur zoals deze fraaie bibliotheek. Aan de buitenzijde wat saaie recht toe recht aan architectuur maar aan binnenkant een geweldige boekencollectie in spierwit en glas interieur. Een bezoekje waard wat mij betreft.

'1110139' door Gestreepteolifant '1110139' door Gestreepteolifant

Duitsland

Duitsland

Rechte lijn

Gestreepteolifant

Dit is het het uitzicht op de stad Kassel met een laserstraal (groene licht) gericht op het standbeeld van Hercules de buurt van Kassel. Een evenzo bizar als wonderlijk bouwsel. Het is te vinden in het Bergpark Wilhelmshohe. Het is gebouwd door een Landgraaf al in de 18e eeuw. Onder Willem 1 van Hessen is het fors uitgebreid tot megalomane proporties waarbij een uitgangspunt was dat vanuit de stad 1 rechte lijn richting standbeeld moest voeren. Dit is te zien op de foto en wordt geaccentueerd door de laser.

'1104380' door Gestreepteolifant '1104380' door Gestreepteolifant

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Kleurrijke avond

Gestreepteolifant

Malaga is een heerlijke stad om te zijn. In de zomer wellicht te heet en toeristisch. In het verre najaar of winter aangenaam klimaat en niet te druk. Wil je toch het centrum wat verlaten dan is het uitzichtpunt mirador Gibralfaro een echte aanrader. Wij hadden het geluk dat wij daar onze parador hadden geboekt en iedere avond konden genieten van een prachtige kleurrijke avondlicht met uitzicht over de stad. Heerlijk met een glaasje vino in de hand genieten.

'1104378' door Gestreepteolifant '1104378' door Gestreepteolifant

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Verborgen plek

Gestreepteolifant

Malaga is een heerlijke stad om in najaar/winter te bezoeken. Prettige temperatuur, niet al te druk en genoeg bezienswaardigheden en heerlijk eten en drinken. Als je alle gewone toeristische plekjes hebt gezien is Jardin Botanico Historico zeer de moeite waard. De Hop of Hop on bus stipt er maar ook goed te bereiken met auto of openbaar vervoer. Het is een schitterende tuin, hoog gelegen van vele hectaren groot met veel niveau verschil. Wat lastiger voor mensen die slecht ter been zijn maar geeft prachtige doorkijkjes en vergezichten zoals deze koepel met doorkijk op de stad.

'1103829' door Gestreepteolifant '1103829' door Gestreepteolifant

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Malaga van boven

Gestreepteolifant

Malaga is een prachtige havenstad en zeer de moeite waard. Om een speciaal beeld vanaf boven te krijgen is het de moeite waard om het castle fibralfaro te bezoeken. Het kan per auto of bus maar lopend is een hele klim maar met geweldige uitzichtpunten over de stad.

'1103828' door Gestreepteolifant '1103828' door Gestreepteolifant

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Dagpracht

Gestreepteolifant

Jaren geleden poste ik deze kathedraal onder de kop nachtpracht en was een avondfoto. Recent hebben we deze prachtige kathedraal met haar twee symmetrische torens weer eens bezocht en nu bij dag en het blijft een schitterende kathedraal die het bezoeken meer dan waard is.

'1094076' door Gestreepteolifant '1094076' door Gestreepteolifant

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Bloesemdak

Gestreepteolifant

Qua natuur vind ik dit altijd de mooiste tijd van het jaar, de lente. Alle kleuren, het licht etc. Soms waan je je in andere sferen en heb je geluk. Deze bloesembomen staan in een wijkje, de Fruittuinen in hoofddorp onder de rook van Schiphol en bloeien niet zo heel lang. Er onder staand heb je een bloessemdak boven je hoofd en met wat zon door de takken is dat een prachtig gezicht.

'1093215' door Gestreepteolifant '1093215' door Gestreepteolifant

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Veelkleurig

Gestreepteolifant

Het atlasgebergte is een veelkleurig landschap. Afhankelijk van hoogte, tijdstip en dus licht wordt je iedere keer weer verrast door de mooie kleuren. Deze kleur rood met af en toe een groen bosje en terracotta gekleurde dorpjes komt veel voor maar verveelt nooit. Heerlijk om door heen te toeren van dorpje naar dorpje.

'1093111' door Gestreepteolifant '1093111' door Gestreepteolifant

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Nooit vergeten

Gestreepteolifant

Met de gebeurtenissen in Nieuw Zeeland vers in het geheugen is het altijd goed om weer even de geschiedenis te bedenken. Dit monument is ter ere van de slachtoffers van de landing in Normandie in 1944 opgericht, nu bijna 75 jaar geleden. Het is het monument Les Braves aan Omaha Beach. Een indrukwekkende plek. Het symboliseert " vleugels van Hoop". Ik vind het prachtig staan in weer en wind en water.

'1093070' door Gestreepteolifant '1093070' door Gestreepteolifant

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Yves Saint Laurent

Gestreepteolifant

De Couturier Yves Siant Laurent heeft een deel van zijn leven in Marrakech gewerkt en gewoond. In van zijn motto's was dat hij kleur wilde toevoegen aan het bsetaande. Dat is in Marrakech wel gelukt met het aanleggen van de Majorelletuin bij zijn oude woonhuis. Na zijn overlijden is hier een museum van gemaakt. Het is een groene oase in het terracotta gekleurde Marrakech. De tuinen hebben felle blauwe en gele kleuren. Het is een leuke plek om rond te kijken en te lopen.

'1093014' door Gestreepteolifant '1093014' door Gestreepteolifant

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdams kiekje

Gestreepteolifant

Met alle omzwervingen door Europa en daarbuiten is het soms ook heerlijk om even "toerist" te zijn in eigen land en stad. Heerlijk met de sloep over de Amsterdamse grachten realiseer ik mij weer hoe mooi ons land en voor mij specifiek Amsterdam is. Ik vind Amsterdam maar ook Rotterdam en andere steden vanaf het water prachtig. Zelf ben ik een liefhebber van bruggen. Dit is zomaar een klein ophaalbruggetje bij de Oude Schans en daarachter kijkt nog stiekem de Montelbaanstoren om het hoekje. Deze toren stamt nog uit de Spaanse tijd en is door Hertog Alva ooit gebouwd als start van een kasteel. Het kasteel is er nooit gekomen. Wel een klein Amsterdams pareltje.

'1092984' door Gestreepteolifant '1092984' door Gestreepteolifant

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Vrolijke noot

Gestreepteolifant

Ik hou erg van straatbeelden. Heerlijk door steden slenteren en de sfeer van een stad opsnuiven. Deze muzikant zat aan de rand van een parkje heerlijke bluesmuziek te spelen. Maakt het wandelen gelijk vrolijk.

'1092968' door Gestreepteolifant '1092968' door Gestreepteolifant

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Tussen kunst en kitsc

Gestreepteolifant

Praag is een stad bol van geschiedenis. Op veel plekken is achterstallig onderhoud en men probeert dit zoveel als mogelijk weer op te knappen. Deze foto is van aantal jaren geleden en is in het Petrin Park. Dit is een combinatie van park en pretpark. Je kunt met een trammetje of soort kabelbaantje tegen de heuvel waarop het ligt omhoog. Er staat ook een soort van mini Eifeltoren als uitzichtpunt en vanaf de heuvel kun je dit kerkje zien. Nu ik het recent wilde opzoeken zag ik tot mijn verbazing dat de witte kleur is vervangen door een soort Terra Cotta kleur. Al met al zeker de moeite van het bezoeken waard maar of het opknappen nu altijd leidt tot mooier worden zijn de meningen over verdeeld.

'1092951' door Gestreepteolifant '1092951' door Gestreepteolifant

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Kleurrijk kopenhagen

Gestreepteolifant

Kopenhagen is een mooie stad met vele architectonische hoogstandjes. Nyhaven is een klassieker en moet je zijn geweest als je Kopenhagen bezoekt. Leuke (niet al te goedkope) restaurantjes en de oude vissershaven. De gevels zijn kleurrijk. Je kunt er ook met verschillende maatschappijen rondvaarten maken.

'1092928' door Gestreepteolifant '1092928' door Gestreepteolifant

Groot-BrittanniëLiverpool

Groot-BrittanniëLiverpool

Vereeuwigd

Gestreepteolifant

Als Beatles en Liverpool liefhebber hierbij nog maar eens een plaatje van beiden. Het Hard Days Night hotel heeft the Beatles vereeuwigd op de rand van het Hotel. Bijna op werkelijke grootte staan ze daar. Om de hoek is de beroemde Cavern club waar ze hun eerste optredens hadden. Het hotel hangt overigens bomvol met prachtige foto's, Voor wie het met de Brexit Chaos nog aandurft een leuke plek om te verblijven.

'1092909' door Gestreepteolifant '1092909' door Gestreepteolifant

MarokkoDjemaa el Fna

MarokkoDjemaa el Fna

Samen koken

Gestreepteolifant

Het Djemaa el Fna is het centrale plein van Marrakech. Het is er altijd druk. Wel veel toeristen die worden vermaakt door allerhande artiesten als slangenbezweerders etc. Je moet ook even wat wennen aan de voor sommigen wat opdringerige manier van aanspreken of verkopen. Mijn ervaring is dat vriendelijk duidelijk zijn altijd helpt. Het is voor ons goed te realiseren dat toeristen de grootste bron van bestaan en economie is en dan kun je mensen niet kwalijk nemen toeristen als inkomstenbron te zien. Wat de moeite waard is en fascinerend om te zien is als tegen het einde van de middag uit alle hoeken en gaten van het plein rijdende keukentjes tevoorschijn komen en binnen no time het hele plein vol staat met een groot open lucht restaurant. Wij kozen er voor om dit te aanschouwen vanuit een van de dakterrassen van een van de vele restaurants aan de rand van het plein. Daarna over de open lucht keuken heen lopen en hier en daar wat eten is veilig en zeker de moeite waard.

'1092896' door Gestreepteolifant '1092896' door Gestreepteolifant

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Berberdorp

Gestreepteolifant

Mijn vorige foto was idd zoals een aantal RR vroegen in het Ourika dal. Dit dal ligt een uur rijden vanuit Marrakech en is prachtig. Rgelmatig passeer je berberdorpen die leuk zijn om te bezoeken. Gastvrije mensen die graag een kop muntthee met je drinken en over hun leven vertellen.

'1092862' door Gestreepteolifant '1092862' door Gestreepteolifant

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Kleurrijke hoogte

Gestreepteolifant

Marokko is een prachtig en veelzijdig land. Marrakech is de moeite waard voor een cittytrip. Ook een of meerdere dagen het Atlasgebergte verkennen en daar wandelingen maken en kleine dorpjes bezoeken is erg leuk en mooi. Dit landschap heeft verschillende kleuren en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Marrakech.

'1092803' door Gestreepteolifant '1092803' door Gestreepteolifant

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Gedraaid

Gestreepteolifant

Zojuist een foto van het gehele beursgebouw in Kopenhagen gepost. Nu een detailfoto van de drakentoren. De vorm, kleur en materiaalgebruik maken deze toren wel bijzonder.

'1092794' door Gestreepteolifant '1092794' door Gestreepteolifant

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Oudste beursgebouw

Gestreepteolifant

Kopenhagen is een leuke en gemoedelijke stad. Wel heel prijzig. Heeft prachtige architectuur zoals dit oude beursgebouw. Naar verluidt een van de oudste ter wereld. Het dateert van begin 1600. Het heeft een spiraalvormige drakentoren. Verder als materiaal veel koper en rode baksteen.

'1092680' door Gestreepteolifant '1092680' door Gestreepteolifant

PortugalPorto

PortugalPorto

De blauwe kerk

Gestreepteolifant

Porto is een kleurrijke stad en dat zie je op veel plaatsen terug. Bijzonder is dat een aantal kerken en kathedralen met z.g. Azulejos zijn bedekt. Dit zijn een soort Delfts blauwe tegels maar dat uiteraard niet uit Delft. Dit is een van de kleinste kerkjes die we tegen kwamen in het oude centrum. Je kunt las je wilt uren kijken want er staan hele verhalen afgebeeld op de tegels. Overigens is de binnenkant van deze kerken ook zeer de moeite waard.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier