Ejbaaijens

profiel Ejbaaijens

Naam

Erik Jan Baaijens

Reviews

20

Foto's & tips

1822

Blogs

6

Lid sinds

01 November 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Mozambique

Fav. stad

Gilgit

Over mij

Slenteren door drukke steden of genieten van de stille natuur. Ver maar ook dichtbij. Wandelen en gewoon ergens zitten en genieten van andere kleuren, geuren of gewoon het dagelijkse leven meemaken. Ontmoetingen zijn vaak hoogtepunten van onze reis. Dat maakt reizen leuk!

Lees hier mijn reisfavorieten

Wil je een foto van mij gebruiken, dan ben ik natuurlijk vereerd. Neem wel even contact met mij op!

Mijn Motto

'De ware ontwikkelingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 700D

Overige

Scanner Canon 700F

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1822)

'459963' door Ejbaaijens '459963' door Ejbaaijens

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Fietsen op wit

Ejbaaijens

Op het strand van Zanzibar is het niet alleen mooi, maar er gebeurt ook van alles. Op de foto zie je twee jongemannen op hun fiets voorbij komen. Het zand voelt aan als krijtpoeder dat hard genoeg is om over te rijden. In de middag komen kinderen met hun emmertjes kleine schelpjes met schelpdieren zoeken en komen de mannen met gevangen inktvissen terug van het rif. De vrouwen hebben gewerkt in hun zeewiertuintjes. Waar wij zaten kwamen we weinig toeristen tegen, alleen hier en daar een kitesurfer. Ook leuk om te zien trouwens.

'457353' door Ejbaaijens '457353' door Ejbaaijens

PortugalPorto

PortugalPorto

Een stukje dagelijks.

Ejbaaijens

We hebben heel wat afgewandeld in Porto. Helaas regelmatig in de regen, maar als het opklaarde kwam de stad direct tot leven. Deze dame maakte van het moment gebruik om haar dagelijkse wasje buiten te hangen. En ik maakte er weer gebruik van om dat vast te leggen ;-)

'454763' door Ejbaaijens '454763' door Ejbaaijens

PortugalPorto

PortugalPorto

Oud Porto

Ejbaaijens

Het mooiste deel van Porto is wat ons betreft het kleurrijke oude deel van de stad. Als je over de karakteristieke brug gaat heb je vanaf de andere kant van de rivier een mooi zicht. Wat ook leuk is om in dit oude deel door de steegjes te lopen.

Laatste blogs (6)

Ik heb mezelf laatst verbaasd. Ik keek naar een Hindoestaanse film met de titel Baghban. Een film uit 2003 met de beroemde charismatische Amitabh Bachchan in de hoofdrol. De film kwam wat traag op gan... Lees meer

We verblijven op een oude koffieplantage tegen de intens groene heuvels bij het plaatsje Angolares in het oosten van Sao Tomé. We hebben het oude plantagehuis het grootste deel van de dag voor ons zel... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (23)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (369)

'1133836' door Themissmarple '1133836' door Themissmarple

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

Het mooiste uitzicht.

Themissmarple

Hier sta ik op het puntje van de First cliff walk in Grindelwald, Zwitserland. Op het eind ligt er een glasplaat en kijk je zo de diepte in. De dag ervoor stapte ik uit de kabelbaan en zag ik helemaal niks. Ik sliep in een luxe berghut vlak naast de kabelbaan, de dame van de berghut verzekerde mij er nog van dat ik de kamer had met het mooiste uitzicht. Daar was even niks van te merken. De volgende ochtend werd ik echter beloond, ik deed de gordijnen open en daar waren ze ineens die vierduizenders. De Eiger, Jungfrau noem het maar op. Snel liep ik de spectaculaire cliff walk over en ging met mijn drone vliegen. Ik heb deze hele reis per trein gedaan. Opgestapt in Utrecht en zo via de razendsnelle ICE naar Zwitserland. Dat Zwitserland het ideale land is om per trein aan te doen blijkt wel. Ik heb slechts één keer een vertraging van drie minuten gehad.

'1133667' door MirandaNoomen '1133667' door MirandaNoomen

OegandaKibale Forest NP

OegandaKibale Forest NP

Ik zie je!

MirandaNoomen

Een van de meest bijzondere ontmoetingen met wildlife was voor mij de Chimpanzee Habituation Experience in Kibale Forest NP. Je mag dan mee met een gids en een onderzoeker naar een groep die nog niet volledig gehabitueerd is (ze gaan er regelmatig naartoe om de chimpansees langzaam te laten wennen aan menselijk bezoek) en deze trip duurt van 4:30 uur in de ochtend (als de chimps uit hun nest komen) tot begin van de avond. Het maximaal aantal deelnemers voor een dergelijke trip was 6 toen wij gingen, maar we waren slechts met 3 personen (exclusief de gids en de onderzoeker). Je volgt de chimpensees vanaf het moment dat ze wakker worden tot ze weer gaan slapen. We hebben ze zien jagen op rode colubusaapjes, zien eten, de kleintjes zien spelen, gecorrigeerd en vervolgens vertroeteld zien worden door de volwassenen. We hebben de club zien vlooien, rusten en slapen. Je moet wat afstand proberen te houden, maar soms komen de chimps zelf heel dichtbij. Hier lag ik op de grond tussen de struiken. De chimpansee lag te luieren en keek me op een gegeven moment recht aan. Met de telelens leek dat heel dichtbij. De ogen van deze chimp vielen steeds meer dicht, tot hij in diepe slaap zonk en zijn kop liet hangen. De gelijkenis met de mens is echt zo treffend!

'1124930' door Corriedewinter '1124930' door Corriedewinter

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Op zoek naar lemuren

Corriedewinter

Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien. De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform. In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier