Dirkversteeg

'559122' door Dirkversteeg '559122' door Dirkversteeg

EcuadorOtavalo

EcuadorOtavalo

Laguna de Cuicocha -.

Dirkversteeg

Vanuit Otavalo de pas over richting het westen naar onze bestemming in de middle of nowhere - Los Cedros Cloud Forest. Vanaf de pas hadden we een schitterend uitzicht op het Laguna de Cuicocha kratermeer. In het meer liggen 2 eilandjes die de vorm (met enige fantasie) hebben van cavia's. Vandaar de bijnaam. Op de achtergrond zie je de Cayambe. De Cayambe (5790 m), is de op twee na hoogste vulkaan van Ecuador, na de Chimborazo (6390 m) en de Cotopaxi (5897 m). Onze trip ging verder met een 4x4 diep het cloudforest in. Over een gammele brug totdat we afgezet werden bij een pad waar een gids met 2 ezels op ons wachtte om nog 2 uur lopend diep het bos in te gaan. Bij Los Cedros aangekomen bij een soort kluizenaar. Afgesneden van elke vorm van toerisme maar midden in het woud met biologen en de natuur...meer hierover in een volgende post.

'559078' door Dirkversteeg '559078' door Dirkversteeg

EcuadorCotopaxi NP

EcuadorCotopaxi NP

Rokende Cotopaxi...va

Dirkversteeg

In Augustus 2015 werd de Cotopaxi weer erg actief. Een maand later vertok onze reis naar Ecudor met oa een 5 daagse hike naar het Quilatola krater meer, ten westen van de Cotopaxi. Spannend omdat de vulkaan onvoorspelbaar is en een Lahar in 20 minuten tijd een stad als Latgunga kan vernietigen (waar we onze bagage zouden opslaan terwijl we met onze hike rugzakken de Quilatola loop gingen lopen). Alles is goed afgelopen gelukkig en het bleef bij facinerende rook pluimen en een grijze dikke mist terwijl we ons verplaatsten door de as wolk. De foto is genomen vanuit het vliegtuig uit de Amazone, terug naar Quito. De as-wolk hing op dat moment ten noord-westen van de Cotopaxi, gelukkig net niet vol in de Quilatola regio. Unieke beelden wel om een actieve vulkaan zo van boven te zien.

'558937' door Dirkversteeg '558937' door Dirkversteeg

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Sunset op ruim 4000 m

Dirkversteeg

El Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador. Op ruim 4000 M hoogte de zon zien zakken. Het leek net alsof je de zon zag verdwijnen in de grote oceaan...maar in feite verdween hij in het wolkendek dat boven het westen van Ecuador hing. Een fantastische ervaring om vanaf het dak van Ecuador de sunset te beleven. De afdaling met de 4x4 terug naar Guamote was een uitdaging. Af en toe vol op de rem om de Vicuñas te ontwijken die de weg overstaken. Een absolute aanrader wanneer je een paar dagen in Guamote (of omgeving) verblijft.

'558936' door Dirkversteeg '558936' door Dirkversteeg

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

El Chimborazo - de...

Dirkversteeg

El Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador. Door zijn ligging, zo dicht bij de evenaar kan je niet dichter bij de sterren komen wanneer je op de top staat. Omgerekend is hij 2 m hoger dan Mount Everest. Door de verschillende uitbarstingen van de vulkaan door de eeuwen heen, zie je een schitterende kleur verloop. In het park lopen vele vicuñas in het wild. Wij hebben een mini-expeditie gedaan vanuit Guamote. Met een gids in de namiddag de berg op met een 4x4. Het laatste stuk lopend tot 5.000 m hoogte, het begin van de gletsjers. Deze wandeling alleen was al letter adem benemend. Daarna, vanaf de berg de zon zien zakken. Wat een fantastische ervaring. De stilte, de hoogte, het uitzicht.... letterlijk 1 van de hoogte punten van onze reis door Ecuador.

'558862' door Dirkversteeg '558862' door Dirkversteeg

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Een stuk karton geeft

Dirkversteeg

Bij de Gotische Kathedraal in Quito hebben een tijdje op een bankje gezeten om het leven om ons heen te observeren. In de schaduw van de kathedraal was een groep bezig met een workout onder leiding van een salsa instructrice. En op de flanken met het grasveld naast de kathedraal hadden 2 kids een stuk karton gevonden om zelf mee te spelen. Ze hadden de grootste lol met naar benen glijden en weer de helling op klauteren. Je hebt heus geen Ipad of video games nodig om plezier te hebben bewijzen deze kinderen maar weer eens. Genieten.

'558854' door Dirkversteeg '558854' door Dirkversteeg

EcuadorZuid Sierra

EcuadorZuid Sierra

Dorst op de aardappel

Dirkversteeg

Op de aardappelmarkt in Guamote deze kleine meid gespot. Schitterende locatie waarbij de markt in Guamote een levensader is voor de regio. De vee-markt is een must om te bezoeken wanneer je in de regio bent.

'558752' door Dirkversteeg '558752' door Dirkversteeg

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Eten koken bij local.

Dirkversteeg

In Chitwan een klein dorpje opgezocht. Via de Eco Lodge geregeld dat we samen met de locals konden koken. Wij waren in dit geval de attractie van het dorp. Om beurten kwamen kinderen in de hut gluren naar die rare Nederlanders die aardappels aan het schillen waren. Na het zelf gemaakte eten werd een feestje georganiseerd waarbij het hele dorp uitliep in traditionele kledingdracht en werden wij aangekleed als een koning en koning. Heel bijzonder om mee te maken. Vooral omdat wij de enige toeristen waren en het heel puur was ipv een cultuur show zoals je ook vaak ziet.

'384042' door Dirkversteeg '384042' door Dirkversteeg

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Uitzicht Drakensberge

Dirkversteeg

uitizicht op Drakensbergen bij zonsondergang. Camera op statief opgesteld terwijl de zon aan het zakken was. Foto is genomen vanaf het terras van onze lodge. Mooie plek om vanaf daar dagtochten te maken de bergen in.

'384040' door Dirkversteeg '384040' door Dirkversteeg

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Uitzicht vanaf Empire

Dirkversteeg

Beste moment om de Empire State Building te bezoeken is aan het eind van de dag. Je ziet de grootsheid van de stad dan terwijl het licht is. Zodra de zon zakt gaan de lichten aan en kan je genieten van het uitzicht in het donker. Wat een fantastische stad!

'384039' door Dirkversteeg '384039' door Dirkversteeg

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Draakje

Dirkversteeg

Tijdens een night walk nabij Drake Bay deze baby leguaan gespot. Is net een draak die zijn "blaadje" bewaakt. Doodstil bleef hij zitten op het blad.

'384038' door Dirkversteeg '384038' door Dirkversteeg

PeruCusco

PeruCusco

Plaza de Armas - Cusc

Dirkversteeg

Uitzich over Plasa de Armas in Cusco met de velen duiven in volle vlucht. Foto genomen vanaf de typische terrasjes op de eerste etages. Ondertussen genieten van een Coca Thee.

'384035' door Dirkversteeg '384035' door Dirkversteeg

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Peruaanse vrouwen met

Dirkversteeg

Foto genomen vanuit de trein van Cusco naar Puno. Peruaanse vrouwen staan op een afstandje te kijken naar de trein en hebben niet in de gaten dat de foto genomen wordt. Gewoon shot om het leven op de hoogvlakte vast te leggen.

'383614' door Dirkversteeg '383614' door Dirkversteeg

NepalPatan

NepalPatan

Nepalees meisje

Dirkversteeg

Aan het einde van de dag hebben we 2 uur gezeten op het centrale plein in Patan. Alleen maar kijken naar wat er om ons heen allemaal gebeurde terwijl de zon langzaam zakte. Kinderen speelde, toeristen waren druk met camera's en een lokale organisatie was een poging aan het doen om een tent op te bouwen voor een toespraak. Mooi om alleen maar te zitten op de rand van een tempel en te kijken. Zo viel ons dit meisje op dat helemaal alleen zat en ook om zich heen aan het kijken was.

'383458' door Dirkversteeg '383458' door Dirkversteeg

NepalPokhara

NepalPokhara

Phewa Lake Pokhara

Dirkversteeg

Na 8 dagen lopen in het Annapurna massief, 3 dagen bijkomen in een Boedistisch centrum. Vanaf daar had je een schitterend uitzicht op het meer. Een oase van rust in het toch wel drukke lake side.

'383388' door Dirkversteeg '383388' door Dirkversteeg

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Fishtail mountain -.

Dirkversteeg

Uitzicht bij zonsopkomst vanaf 3300m hoogte op het Annapurna massief. Na 4 dagen lopen beloning met dit uitzicht! Daarna nog 4 dagen doorgelopen naar de flanken van de Annapurna South

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier