Dirkversteeg

profiel Dirkversteeg

Naam

D.W. Versteeg

Reviews

4

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

17 March 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Nepal

Fav. stad

Cusco

Over mij

Enhousiaste reiziger en wijnliefhebber

Mijn Motto

'The world is a book, and those who do not travel read only a page ~ Saint Augustine (AD 354-430)'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 80D

Overige

Panasonic Lumix TZ70

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'383388' door Dirkversteeg '383388' door Dirkversteeg

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Fishtail mountain -.

Dirkversteeg

Uitzicht bij zonsopkomst vanaf 3300m hoogte op het Annapurna massief. Na 4 dagen lopen beloning met dit uitzicht! Daarna nog 4 dagen doorgelopen naar de flanken van de Annapurna South

'559078' door Dirkversteeg '559078' door Dirkversteeg

EcuadorCotopaxi NP

EcuadorCotopaxi NP

Rokende Cotopaxi...va

Dirkversteeg

In Augustus 2015 werd de Cotopaxi weer erg actief. Een maand later vertok onze reis naar Ecudor met oa een 5 daagse hike naar het Quilatola krater meer, ten westen van de Cotopaxi. Spannend omdat de vulkaan onvoorspelbaar is en een Lahar in 20 minuten tijd een stad als Latgunga kan vernietigen (waar we onze bagage zouden opslaan terwijl we met onze hike rugzakken de Quilatola loop gingen lopen). Alles is goed afgelopen gelukkig en het bleef bij facinerende rook pluimen en een grijze dikke mist terwijl we ons verplaatsten door de as wolk. De foto is genomen vanuit het vliegtuig uit de Amazone, terug naar Quito. De as-wolk hing op dat moment ten noord-westen van de Cotopaxi, gelukkig net niet vol in de Quilatola regio. Unieke beelden wel om een actieve vulkaan zo van boven te zien.

'559122' door Dirkversteeg '559122' door Dirkversteeg

EcuadorOtavalo

EcuadorOtavalo

Laguna de Cuicocha -.

Dirkversteeg

Vanuit Otavalo de pas over richting het westen naar onze bestemming in de middle of nowhere - Los Cedros Cloud Forest. Vanaf de pas hadden we een schitterend uitzicht op het Laguna de Cuicocha kratermeer. In het meer liggen 2 eilandjes die de vorm (met enige fantasie) hebben van cavia's. Vandaar de bijnaam. Op de achtergrond zie je de Cayambe. De Cayambe (5790 m), is de op twee na hoogste vulkaan van Ecuador, na de Chimborazo (6390 m) en de Cotopaxi (5897 m). Onze trip ging verder met een 4x4 diep het cloudforest in. Over een gammele brug totdat we afgezet werden bij een pad waar een gids met 2 ezels op ons wachtte om nog 2 uur lopend diep het bos in te gaan. Bij Los Cedros aangekomen bij een soort kluizenaar. Afgesneden van elke vorm van toerisme maar midden in het woud met biologen en de natuur...meer hierover in een volgende post.

Ik ben fan van (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier