Zuid-Afrika image

Zuid-Afrika


Reisgids

Zuid-Afrika
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Het is natuur wat de klok slaat. De keuze uit nationale parken en natuurreservaten in Zuid-Afrika is enorm. Zo kun je tijdens een tocht door één van deze gebieden onder meer Afrika’s grote trots ‘The Big Five’ tegenkomen, oftewel: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Plus nog talloze andere wilde dieren. De West-Kaap is het meest zuidelijke deel van Afrika en ligt ten noorden en oosten van Kaapstad. De provincie is, zeker in de lente, een lust voor het oog. Het fynbos, de weelderige inheemse vegetatie, staat dan in bloei. De Wild Coast is een kuststrook in het voormalige Transkei. Het is een zeer ruraal en onderontwikkeld gebied, ideaal voor avontuurlijke reizigers die niet vies zijn van improviseren. Wildlife, wijngaarden, woestijn en opwindende steden: Zuid-Afrika is zo divers dat je er het hele jaar door wel naartoe kunt reizen.

Ideaal voor

Safari

Onderwaterwereld

Bergen

Lekker eten & drinken

Wat zegt de community

(70)
Bekijk reviews >
50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

Van Andalusië tot Zuid-Afrika

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

€ 18.95

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende. Ter inspiratie voor jouw volgende autovakantie hebben we onze 50 favoriete roadtrips samengebundeld in een full-colour fotoboek. Ga je mee op safari in Zambia, trek je met ons mee door Sardinië en ontdek je met ons de Australische Outback? Uiteraard weg van de massa, zoals je van Columbus gewend bent.

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Ik zie je..
Ik zie je..
Krugerpark
Agrotewal
Woestijnlynx
Woestijnlynx
Krugerpark
Dreamer666
Slaapkop
Slaapkop
Johannesburg
Tsjikatilo

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Zuid-Afrika van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Zuid-Afrika dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  Het vaccinatie advies van Zuid-Afrika kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: rand (ZAR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  21 maart – Dag van de mensenrechten
  De dag van de mensenrechten wordt in Zuid-Afrika gevierd op 21 maart, ter nagedachtenis aan het bloedbad op 21 maart 1960 in Shapesville. Dit was het gevolg van een protest tegen het apartheidsregime.


  Viering van de opstanding van Jezus uit de dood.

  27 april – Freedom Day
  Herdenking van de democratische verkiezingen op 27 april 1994, waar iedereen in Zuid-Afrika, ongeacht de huidskleur, de vrijheid had om te stemmen.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging om de sociale en economische prestaties van werknemers te herinneren.

  16 juni – Jongerendag
  Herdenking van de Soweto Uprisings uit 1976, waar op 16 juni dat jaar scholieren in Soweto de straat op gingen om te demonstreren tegen apartheid.

  9 augustus – Vrouwendag
  Herdenking van twintigduizend vrouwen op 9 augustus 1956 in Pretoria protesteerden tegen de pasjeswet. (Elke zwarte Zuid-Afrikaan moest volgens de Population Registration Act altijd een pasje bij zich hebben, waarop stond aangegeven waar diegene woonde en in welke gebieden diegene mocht werken.)  

  24 september – Dag van cultureel erfgoed (Heritage day)
  Viering van het rijke erfgoed en de diversiteit aan culturen, gebruiken, tradities en talen van Zuid-Afrika.

  16 december – Dag van de verzoening (Day of reconciliation)
  Viering van de gebeurtenis tijdens de Slag bij de Bloedrivier op 16 december 1838. De Zulu’s werden door de boeren teruggedreven.

  Door het hele jaar heen zijn er festivals waarmee de rijke cultuur van de Zulu’s wordt gevierd. Er wordt volgens tradities gezongen en gedanst, een ervaring die je niet mag missen. Bekende festivals:

  - King Shaka Day Festival: iedere laatste zaterdag van de maand.
  - Reed Dance: de zaterdag voor King Shaka Day Festival. De Reed Dance is een traditie voor jonge Zulu-meisjes. Vroeger zocht de koning op dit feest een nieuwe bruid uit.
  - Shembe festival: oktober, de viering van de onofficiële religie shembe, een combinatie van Zulu en het christendom.

  Daarnaast zijn er nog een aantal feesten zoals:

  Cape Town New Year Karnival in Kaapstad, waarbij een kleurrijke optocht wordt gehouden, met veel muziek en dansende mensen. Een kleurrijke optocht, hossende mensen en veel muziek. Net Carnaval, alleen dan met Nieuwjaar.

  Kavadi Festival in Durban, dat twee keer per jaar, in februari en april wordt gehouden ter ere van de Hindoe God Muruga.

 • Stekker type M
 • AANTAL INWONERS 56,7 MILJOEN (2017)
  GROOTTE 30X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL 0 uur! Ja dat klopt, er is geen tijdschil. 
  REISDUUR 11 uur