Cobinho

profiel Cobinho

Naam

Co Rijkmans

Reviews

1

Foto's & tips

603

Blogs

1

Lid sinds

23 January 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Kenia

Fav. stad

Bristol, Pipa, NYC, Antigua

Over mij

Ik wil graag nieuwe (actief) dingen zien en beleven. Toch moet er ook ruimte zijn om dit alles te kunnen laten bezinken... bijvoorbeeld aan het strand!

Mijn Motto

'Ontdekken, ervaren en genieten!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D80

Overige

Lenzen: Nikon 18-105mm VR; Sigma 70-300mm. Digitale camera: (Canon PowerShot SX260 HS;) Panasonic Lumix DMC-TZ80.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (603)

'435694' door Cobinho '435694' door Cobinho

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Tempting

Cobinho

Op dagen zoals vandaag/gisteren denk ik met weemoed terug aan Eefje's en mijn zonvakanties. Ik ben meer van de rondreizen en Eefje van de strandvakanties. Niet dat ik het vervelend vind om op zonvakantie te gaan... in tegendeel, soms heerlijk om alles in ons kikkerlandje achter te laten en allen maar relaxen! Vorig vorig jaar was het mijn beurt om een zonbestemming te kiezen. Het werd Kaapverdië en wat een fijne keuze! Ons resort was absoluut top en het weer was heerlijk. Elke dag maakte we een langere strandwandeling. Kaapverdië staat bekend om kilometerslange zandstranden. Over het algemeen zijn ze verlaten en dus zeer rustig, bij de resorts en badplaatsjes zijn ze wel wat drukker. Het verbaasde ons beide dan ook waarom het strand grotendeels leeg was. Een antwoord hebben we nooit echt gekregen, maar wel kregen we de tip om altijd even aan de lokale bevolking te vragen of het veilig is om in de zee te zwemmen, i.v.m. het gevaar van onderstroom, maar ook kunnen er in de Atlantische Oceaan haaien zwemmen. Dus wees waakzaam als je met een boot op zee zit, spring nooit zomaar in het heldere azuurblauwe water, hoe verleidelijk het er ook uitziet!

'308263' door Cobinho '308263' door Cobinho

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Is het nou de Via...A

Cobinho

Jaren geleden was ik in mijn studententijd in Perugia (Umbria), met prachtige uitzicht over het omringende platteland. Het is een levendige stad, met smalle straatjes en vele mooie gebouwen. Direct viel mij de schitterende Via Appia, een oude Romeinse weg, op. Het is een weg die het Noorden van Italië verbind met Rome. Vandaag toch nog even mijn feitjes controleren en wat zegt Wikipedia... het gaat niet om de Via Appia, maar om de Via Cassia. Wie moet ik nu geloven: de studenten van Perugia, of Wikipedia? (Foto is een scan)

'433734' door Cobinho '433734' door Cobinho

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Was ik maar daar!

Cobinho

Op dit soort troosteloze dagen moet ik altijd weer aan mijn zonvakanties denken. Ik ga nadenken over een volgende zonvakantie (Cyprus of Malta in begin september...). Lekker dromen aan betere, euh warmere en drogere tijden! Gisteren was de 4e ronde van de voorjaarscompetitie (tennis) en deze was geheel in het water gevallen. Gelukkig konden we naar binnen uitwijken en hebben we onze wedstrijden allemaal kunnen spelen. Wij hadden geluk, maar er waren genoeg teams die niet hebben kunnen spelen en moeten nu met Hemelvaart inhalen... die dag blijft zodoende voor ons een vrije dag!

Laatste blogs (1)

Eefje en ik zijn onderweg naar Galibi, aan de monding van de Marowijnerivier en op de grens met Frans Guyana. Onderweg komen we langs Moengo. Langs de weg staat het Monument for Transition. Het is een... Lees meer

Mijn fans (13)

Ik ben fan van (13)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (295)

'1135342' door Henk Vanetie '1135342' door Henk Vanetie

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De vliegende deur

Henk Vanetie

De Europese Zeearend is een enorme roofvogel die in toenemende mate in Nederland broedt. Vooral in de Oostvaardersplassen, de Biesbosch en het Lauwersmeergebied is deze vogel vaak te zien. In vlucht vallen de grote brede vleugels op, die de Zeearend de bijnaam

'1134888' door MirandaNoomen '1134888' door MirandaNoomen

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Lago Limides

MirandaNoomen

Het is eind oktober....'s morgens vroeg gaan we op pad en het is stil.....op het fluiten van de vogeltjes na dan. Het voelt alsof er sinds september niemand meer heeft gelopen op deze plek. De bodem is bedekt met een laagje rijp. Samen met de net opkomende zon geeft het een magische zilveren glistering aan het toch al zo imponerende landschap. Na een lange dag wandelen kunnen we het niet laten om tegen zonsondergang toch nog een slinger er aan vast te plakken naar Lago Limides. Het meer is al bevroren. Voor het eerst vandaag zien we een paar andere mensen.... fotografen die ook speciaal met de herfst op pad zijn gegaan. De zon zet nog net de bomen in een gele gloed en ook de bergkam in de verte wordt prachtig verlicht. Een perfecte afsluiting van een heerlijke wandeldag!

'1134390' door Dreamer666 '1134390' door Dreamer666

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De beenhouwer

Dreamer666

Eigenlijk is een klapekster een zangvogel, maar van nature is het eerder een roofvogel. Hij verschanst zich in de top van een boom en jaagt op muizen, kikkers, kevers en kleine vogels. (terwijl hij zelf maar de grootte heeft van een merel) Hij blijft ook vaak ter plaatse fladderen terwijl hij de bodem scant naar prooien. Na een duikvlucht, doodt hij zijn slachtoffer met een beet in de nek of een klap op de schedel. Waarom noemen ze hem dan de beenhouwer vraag je, je dan af? Wel de klapekster peuzelt zijn prooi niet meteen op, maar transporteert de buit naar een doornstruik of prikkeldraad. Daar spietst hij het kadaver, om zo een voorraad aan te leggen. Hij gebruikt de doornen en prikkeldraad om zijn buit aan stukken te rijten. Een beenhouwer dus.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier