Berbs

'1106784' door Berbs '1106784' door Berbs

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Een kudde olifanten o

Berbs

In het centrale gedeelte van de Serengeti, waar het landschap iets minder uitgestrekt is en meer afgewisseld wordt door vegetatie en riviertjes, kwamen we net na zonsopgang deze prachtige kudde olifanten tegen. De gids gebood ons stil te zijn om de olifanten niet te storen en op te jagen. Aangezien wij de enige auto in de omgeving waren, was het dan ook doodstil. Magisch om in alle rust die olifanten hun gang te zien gaan. Tip: onze gids reed tijdens de game drives zijn eigen routes en had het communicatiesysteem met andere gidsen uitgeschakeld. Daardoor kwamen we op plekken die we even helemaal voor onszelf hadden. Vond ik erg mooi en wellicht ook beter voor de dieren?

'1106544' door Berbs '1106544' door Berbs

SingaporeLittle India

SingaporeLittle India

Street art in...Singa

Berbs

In het multiculturele Singapore loop je als het ware van land naar land. En zo kwamen we ook in Little India terecht. Een kleurrijke wijk vol geuren, Indiase muziek, psychedelisch gekleurde huizen, honderden shops en heerlijk eten. Leuk om de rijkversierde Sri Veeramakaliamman tempel te bezoeken en lekker rond te struinen in deze wijk.

'1106468' door Berbs '1106468' door Berbs

IranKashan

IranKashan

Poserende kamelen

Berbs

Tijdens onze reis door Iran bezochten we de stad Kashan. Vanuit Kashan is het maar een stukje rijden naar de prachtige Maranjab Woestijn. Een gebied met zandheuvels, zoutvlaktes... en kamelen! In Kashan boek je eenvoudig een trip naar de Maranjab Woestijn. Het is aan te raden deze trip bij zonsopgang of zonsondergang te doen, aangezien de temperaturen overdag (afhankelijk van het seizoen) op kunnen lopen tot 50 graden. In het gebied schijnen zo'n 300 kamelen te rond te lopen. Bij een korte stop werden we ineens omringd door zo'n vijftien prachtige exemplaren, waarvan deze drie even mooi voor de camera poseerden.

'1106210' door Berbs '1106210' door Berbs

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Picture perfect stran

Berbs

Siquijor is een klein, gemoedelijk eilandje met ongerepte stranden en een bergachtig en groener dan groen binnenland. Mooier dan de stranden van San Juan op Siquijor wordt het niet! Zoveel palmbomen en en ongelooflijk mooi (én verlaten) strand. In mijn ogen picture perfect!

'1106209' door Berbs '1106209' door Berbs

SpanjeMadrid

SpanjeMadrid

Gastronomie op het...

Berbs

Lekker eten en drinken is goed mogelijk op de Plaza Mayor in Madrid. Dit grootste plein is een perfecte plek om op een terras neer te ploffen en het voorbijlopende volk te bestuderen. Madrilenen, toeristen, groepen studenten, straatartiesten... alles komt voorbij. Goed toeven hier!

'1106207' door Berbs '1106207' door Berbs

BulgarijeRila-klooster

BulgarijeRila-klooster

Rila Klooster

Berbs

Het klooster van Rila vormt het centrum van de Bulgaarse orthodoxe kerk en staat bovendien symbool voor de Slavische cultuur na een lange periode van onderdrukking door de Turken. Het klooster ligt op een schitterend plekje in een lange nauwe vallei waar de toegangsweg zich aan het eind lijkt te openen en uitmondt in een serene binnenplaats. Tip: bij een bezoek 's ochtends vroeg vermijd je de touringcars en dus busladingen toeristen!

'1106204' door Berbs '1106204' door Berbs

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Gekleurde straatjes..

Berbs

When in Córdoba... Niets is leuker dan dwalen door de gekleurde straatjes in Córdoba. Vergeet daarbij niet om af en toe een weelderige patio (binnenplaats) te bezoeken. De patio's van Córdoba behoren tot werelds mooiste met zeeën van exotische bloemen en planten.

'1106201' door Berbs '1106201' door Berbs

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Zonsopgang boven Baga

Berbs

De zonsopgang in Bagan beleven is wachten op één van de meest betoverende uitzichten ter wereld. Langzaam begint de horizon licht te geven en met de minuut verschijnen er meer tempels voor ons. Net voordat de zon als een rode bal omhoog schuift, vult de hemel zich met tientallen luchtballonnen. Het zachte licht verwarmt de tempels, half verscholen in de natuur en gehuld in een mysterieuze nevel. In één woord magisch!

'1106199' door Berbs '1106199' door Berbs

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

De koning van de...Se

Berbs

Op de centrale Serengeti spotten we deze majestueuze leeuw, die zijn bijnaam echt eer aan doet. Hij is natuurlijk niet alleen de koning van de Serengeti maar ook de koning van het dierenrijk en deze foto verbeeldt dat bij uitstek! Mijn safari fotografeer tip: wees snel en schiet zoveel als je kan. Later zul je ontdekken dat er dan bijna altijd wel een mooi shot tussen zit!

'1106198' door Berbs '1106198' door Berbs

IranShiraz

IranShiraz

De Roze moskee; de...

Berbs

De Nasir al-Molk moskee, ook wel de Pink Mosque, is één van de hoogtepunten van je bezoek aan de Iranese stad Shiraz. Eén van de mooiste glas-in-lood kunstwerken die ik ooit zag en de Pink Mosque is dan ook niet voor niets het meest gefotografeerde beeld van Shiraz. Als de zon 's ochtends op de ramen schijnt creëert het fantastische glaswerk gekleurde reflecties op de vloer en muren. Tip: deze populaire plek trekt de hele dag hordes toeristen, en vooral 's ochtends is de moskee een ware hotspot. Voor een foto zonder andere bezoekers, glip je 's ochtends als eerst de moskee in en maak je een sereen shot van dit roze meesterwerk!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier