Annemieke50

profiel Annemieke50

Naam

Annemieke en Wimbart de Buijzer

Reviews

0

Foto's & tips

811

Blogs

6

Lid sinds

16 May 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Botswana

Fav. stad

Kaapstad, Barcelona

Over mij

Wonend aan de zee. Veel op reis geweest in Europa en in eigen land. In okt. 2008 voor het eerst een "verre reis" gemaakt, er ging een wereld voor ons open!
We hebben in 2008 onze spiegelreflex-camera gekocht, geen cursus gehad, dus op goed geluk de foto's gemaakt.
Door alle foto's van de andere reporters krijgen we veel meer wensen, erg leuk om op deze manier andere landen te leren kennen!

Ik voel me zeer vereerd als iemand mijn foto's wil gebruiken maar graag niet zonder verzoek aan mij!

Mijn Motto

'Zo veel mogelijk zien van de wereld, genieten van alle verschillen in natuur en cultuur!!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A-580, A-200

Overige

Sony Powershot DSC-HX5V, Sony DSC-W70

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (811)

'477271' door Annemieke50 '477271' door Annemieke50

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Pinguinkolonie Betty'

Annemieke50

Een goed alternatief voor de drukke pinguinkolonie in Simon's Town zijn de pinguins in Betty's Bay. De jackass of African pinguin heeft hier een mooi plekje gevonden. Het ligt aan de weg van Kaapstad naar Hermanus. Je ziet er veel minder mensen en het entreebedrag is te verwaarlozen, dit wordt gebruikt om het terrein een beetje bij te houden. Ter hoogte van Stoney Point is het aantal pinguins in het afgelopen jaar van enkele honderden gestegen naar enkele duizenden. Officieel werden er in april 2008 310 Afrikaanse pinguins geteld terwijl het er in 2009 over de 3.000 waren. Dit komt waarschijnlijk door de grote hoeveelheid voedsel, zoals ansjovis. Het kan ook zijn dat de dieren gekozen hebben voor Stoney Point om te ruiven. Het is een fase waarin de jonge dieren hun pels verliezen en dit vindt plaats tussen november en januari. Stoney Point is de enige van de drie plaatsen waar de Afrikaanse pinguins aan land komen als kolonie in Zuid-Afrika. De andere twee zijn Boulders Beach in Simons Town en een kleinere kolonie in De Hoop Natuurreservaat Het leuke van Betty's Bay is dat je heel dichtbij kunt komen, je loopt over houten vlonders en toen wij er waren, zaten er een aantal te broeden. (maart 2010) Je ziet er ook veel klipdassies en aalscholvers. Wij vonden het een leuke plek om een tijdje rond te kijken, die wachelende pinguins blijven leuk om te zien!

'179114' door Annemieke50 '179114' door Annemieke50

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

"The King" in ruste!

Annemieke50

Okt. '08, Sabi Sands Game Reserve. Lekker loom dagje, je zou hem bijna aaien!

'243246' door Annemieke50 '243246' door Annemieke50

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

Honger!!

Annemieke50

Deze kleine schreeuwende vogel is een Lilac Breasted Roller. In het Nederlands is het de Vorkstaartscharrelaar of Afrikaanse scharrelaar. Ze leven hoofdzakelijk alleen of als koppeltje boven in een boom, zodat ze goed de insecten en ander eten kunnen spotten. Ze maken hun nest vaak in een al bestaand gat in een boom, leggen 2-4 eieren en beschermen samen het nest, waar ze vaak heel agressief door worden naar andere vogels toe. Mannetje en vrouwtje hebben allebei de schitterende kleuren, er is dus geen verschil! Zo hoort het ook, vaak is het mannetje mooier dan het vrouwtje, maar bij dit vogeltje dus niet!!

Laatste blogs (6)

Vervolg op blog 2. Op naar Chobe Chilwero, onze Lodge voor de komende 3 nachten. En wat een verrassing bij aankomst! Een prachtige Lodge helemaal in oude stijl, waar we een superonthaal kregen. Pra... Lees meer

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (201)

'479177' door Lione Kolsteren '479177' door Lione Kolsteren

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Guadelest: in bijna..

Lione Kolsteren

Guadelest in de provincie Alicante is weliswaar een toeristische trekpleister, maar wel eentje die de moeite waard is. In de zomer is het hier erg druk en dus is het niet echt aan te raden om er dan heen te gaan. Wij waren er begin december en zeker als je er vroeg bent loop je nog bijna alleen door de eeuwenoude stille straatjes, die deels voeren langs de rotshelling waartegen dit plaatsje aangeplakt ligt. Markante punten zijn het kleine kerkje, dat op een hoge smalle rots ligt en waarvoor nog maar net plaats lijkt te zijn, en het – door aardbevingen en een oorlog verwoeste – kasteel van San José uit de 11e eeuw, dat nog hoger op een aparte rots ligt. In de straten van dit stadje proef je de historische sfeer. Halverwege wandel je door een rotspoort naar het hoogst gelegen deel. Op het einde ligt het stadspleintje, van waar je een verbluffend mooi uitzicht hebt op het stuwmeer, diep beneden je. Dit stuwmeer, dat is aangelegd tussen 1953 en 1971, voorziet de hele provincie Alicante van drinkwater. Het zicht op de imposante bergen rondom het stuwmeer is adembenemend. Het plaatsje heeft slechts 231 inwoners en -zoals gezegd- als je in de juiste periode (de winter) hierheen gaat, kun je hier in alle rust alles goed bekijken. Het lijkt wel of in ieder huisje een museum gevestigd is. Zo zijn er het museum van de martelwerktuigen (…!..), een museum van zoutvaatjes, een miniaturenmuseum, en een etnologisch museum. Dit laatste museum is gevestigd in een 18e eeuws huis en geeft een getrouw beeld van het eenvoudige leven in dit plaatsje in vroegere tijden. Winkeltjes en restaurants ontbreken ook niet. Guadelest is goed te bereiken over een bochtige bergweg, 28 km noordwestelijk van Benidorm. Aan het begin van het dorp is een grote parkeerplaats. Bus 20 vanuit Benidorm (opstapplaats Avenida Jaime I, vertrektijd 9.00 uur) brengt je er in drie kwartier heen. Om 12.30 rijdt de bus vanuit Guadelest weer terug. De bus gaat éénmaal per dag (maandag t/m vrijdag). Een erg leuke halve dagbestemming!

'479171' door Wimraaijen '479171' door Wimraaijen

CubaHavana

CubaHavana

Hotel Florida

Wimraaijen

Het is altijd prettig om een verre reis in een prachtig relaxed hotel te beginnen. Hotel Forida in Havana is een van de mooiste hotels waarin ik heb geslapen. Maar boek wel vanuit Nederland, via Internet, want dan betaal je nog geen 80 euro voor een 2-persoons, terwijl aan de balie de prijzen minimaal 2 maal zo hoog zijn. Wij hadden een geluk bij een ongeluk. We hadden in NL geboekt, maar stonden niet in ´het systeem´. We werden nog naar een ander. ook mooi hotel gestuurd, maar minder weelderig. Uiteindelijk moesten we toch weer terug naar Floida, wat geen straf was, omdat we vanwege het ongerief een suite kregen toebedeeld, met eigen binnentuin.... Geweldig! Maar ja wie heeft dat nodig als je Havana als voor en achtertuin hebt!

'479155' door Jeannette '479155' door Jeannette

ItaliëRome

ItaliëRome

Prima hotel op zeer..

Jeannette

Als je naar Rome heb je keus uit veel hotels. Over het algemeen liggen de hotelprijzen hoog. Veel hotels liggen bij station Termini, dat wel dicht bij het Colloseum is maar ver van de rivier de Tiber en het Vaticaan. Hotel Sant Angelo ligt er echter precies tussenin. Het is anderhalf kilometer van het Vaticaan, 500 meter van castel Sant Angelo, 1 km van de Spaanse trappen en Piazza del Popolo en 2 km van het Colloseum. Het kleinschalige hotel is in een mooi oud pand en het personeel is heel vriendelijk. Het ontbijt is zeker voor Italiaanse begrippen uitstekend en zeer uitgebreid. Wij betaalden de eerste week van november 98 euro per nacht voor 2 personen incl. ontbijt. Als je rechtstreeks bij het hotel boekt krijg je extra korting (zie special offer). http://www.hotelsa.it/eng/hotel.htm

Mijn favoriete blogs van anderen (2)

Een kip in Botswana dwong ons tot onze eerste hotelovernachting met een toilet-en-suite. De nacht ervoor sliepen we nog in Savuti Camp, midden in Chobe NP. De rangers ter plekke hadden ons op het hart... Lees meer

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier