Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schattige koala

Queensland,
Australië


Toen we in Australië waren wilden we natuurlijk heel graag koala's zien. Zeker onze zoon had zich hier erg op verheugd. In het wild zijn deze schattige dieren echter best moeilijk te spotten, ondanks dat je regelmatig langs de weg borden ziet staan "pas op, overstekende koala's". Wij bleven in de bomen turen. Goed om te weten; deze dieren slapen maar liefst 20 uur per dag...
Koala's zijn officieel beschermd, maar hun aantal loopt toch terug. Zeker door de vele bosbranden de afgelopen tijd zijn duizenden koala’s gedood.
Juist omdat onze zoon zich zo verheugd had op een ontmoeting met deze bijzondere en schattige dieren, zijn we op zoek gegaan naar een opvang in de buurt van Cairns. De dichtstbijzijnde plek waar wij ze konden zien was Kuranda Koala Gardens. En wat bleken ze schattig om van zo dichtbij te zien. Ze bewegen heel langzaam en zien er echt uit als knuffelbeesten, zo leuk!

Op de website van Droomplekken.nl staat een overzicht met plekken waar je koala's in het wild kunt spotten, en hij geeft ook een overzicht van de opvangcentra:

Lone Pine Koala Sanctuary – Brisbane
Port MacQuarie – New South Wales
Currumbin Wildlife Sanctuary – Gold Coast
Australia Zoo – Gold Coast
Tidbinbilla Nature Reserve – Canberra
Featherdale Wildlife Park – Doonside Sydney
Healesville Sanctuary – Melbourne
Wild Life – Hamilton Island