Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Brainrocks

Arizona,
Verenigde Staten


Edmaiers Secret, niet ver van de plaats Page is wederom een verborgen, redelijk onontdekt gebied op de grens van Arizona en Utah.
De geschiedenis van de naam is de volgende: (bron: Ontdek-Amerika)
"In de jaren ’50 van de vorige eeuw maakte ene Bernard Edmaier vanuit een klein vliegtuig een luchtfoto van een onbekend rots gebied, deze foto is destijds in een boek gepubliceerd. Bij toeval kreeg een Duitse USA-reiziger die foto een kleine 50 jaar later onder ogen, hij raakte zo gefascineerd door deze omgeving dat hij vastbesloten was de juiste locatie ervan te achterhalen. Na een lange zoektocht, waarbij hij o.a. in contact kwam met de weduwe van Bernard Edmaier, is hij daarin geslaagd. En omdat het gebied nog geen officiële naam had, heeft hij het Edmaiers Secret genoemd."
Tot zover de geschiedenis. In het heden is deze plek inmiddels iets makkelijker te vinden, al is het een lange rit over onverharde weg. Eenmaal bij de parkeerplaats moet een permit gekocht worden: geld in een zakje, formulier invullen, in het kastje doen en klaar.
En dan begint de mooie ontdekkingsreis door dit gebied. In het begin is er een soort pad te volgen, maar je dwaalt vooral zelf door dit gebied, om uiteindelijk uit te komen bij deze bijzondere rotsformaties, gelijkend op hersenen. Vandaar dat ze ook wel brainrocks genoemd worden.
Een GPS heeft hier wel nut, je verliest al snel je oriëntatie. Maar het is een geweldig mooi en rustig gebied.