Kanton Sankt Gallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hotel in voormalig Kurhaus

Kanton Sankt Gallen,
Zwitserland


Hotel Val Sinestra in Unterengadin (noordoost Zwitserland, nabij Italië en Oostenrijk) is gevestigd in een prachtig paleisachtig voormalig kurhaus. De eigenaars zijn Nederlanders, die het hotel en berghaus runnen voornamelijk voor de Nederlandse markt, veel zelfgekweekte groenten en een biologisch-dynamische keuken, iedere ochtend bakken ze zelf heerlijke broden, en de kaas komt uit Holland. Ze bezitten een eigen bus waarmee de reizen vanuit Nederland naar het hotel verzorgd worden. Het verblijf is op volpension-basis, bij het ontbijt maak je zelf je lunchpakket klaar. Wel wordt van de gasten verwacht dat ze bij toerbeurt meehelpen in de keuken met de afwas en tafels dekken. Er heerst een heel gemoedelijk sfeer en de gasten zitten ’s avonds heel gezellig bij elkaar. Je kunt gratis met het busje van het hotel naar Sent, verder kun je prachtig wandelen naar alle richtingen. Ook worden er van het hotel uit excursies georganiseerd, waar je tegen kostprijs aan kunt deelnemen.

Verder organiseren ze ook allerlei themaweken.
Ik heb zelf ooit een deelgenomen aan een geologie-week, onder deskundige leiding prachtige wandelingen maken, en je leert nog veel bij over geologie, ’s avonds in het hotel zijn er regelmatig diavoorstellingen.
Geïnteresseerd geraakt? Vraag een folder aan bij Hotel Val Sinestra, tel: 0041 81 866 3105, www.sinestra.ch of mail naar: val-sinestra@bluewin.ch