Zwitserland image

Zwitserland


Reisgids

Zwitserland
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zwitserland-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Zwitserland staat bekend als walhalla voor wandelaars, bergbeklimmers, skiërs en andere actieve natuurliefhebbers. Wie ooit in Zwitserland is geweest, weet dat je er ook voor een citytrip of culinaire vakantie uitstekend terecht kunt. Maar wat veel mensen nog niet weten, is dat het land een van de meest duurzame bestemmingen in Europa is! Met een ov-systeem waar je U tegen zegt en tal van innovatieve oplossingen voor ecologische verblijven, loopt Zwitserland aan kop op het gebied van break-even travel. Benieuwd hoe jij een duurzame en uitdagende reis kunt maken door de verschillende Zwitserse regio's? Wij vertellen het je!

Op vakantie naar Zwitserland: de leukste tips weg van de massa

Wil je graag alvast inspiratie opdoen voor de zomervakantie of gewoon even wegdromen naar Zwitserland? We hebben de leukste duurzame reistips voor je verzameld en per regio ingedeeld. Klik op de regio van jouw Zwitserse reisdromen:

Leuke dingen om te doen in de regio bern Leuke dingen om te doen in Wallis/Valais 

Leuke dingen om te doen in Graubünden Leuke dingen om te doen in de regio Luzern 

Leuke dingen om te doen in Ticino Leuke dingen om te doen bij het Meer van Geneve


Wat zegt de community

(10)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Fenomenale vergezichten langs de Furka-pas
Fenomenale vergezichten langs de Furka-pas
Wallis
Remon
Het mooiste uitzicht van Zwitserland?
Het mooiste uitzicht van Zwitserland?
Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch
Themissmarple
Het mooiste uitzicht van Zwitserland?
Het mooiste uitzicht van Zwitserland?
Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch
Themissmarple

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Zwitserland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Zwitserland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: zwitserse frank (CHF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  1 augustus – Nationale feestdag
  Nationale feestdag waarop de sluiting van het Eedgenootschap van 1291 tussen de drie Oerkantons wordt gevierd.

  15 augustus – Maria Hemelvaart

  1 november – Allerheiligen

  25-26 december - Kerstmis

  Goede Vrijdag, Pasen en Hemelvaart vallen ieder jaar op een andere datum.

 • Zwitserland – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Zwitserland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zwitserland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type J
 • De hoofdstad van Zwitserland is Bern.
  Het oppervlak van Zwitserland is even groot als Nederland.
  De gesproken taal/talen: Duits, Frans, Italiaans en Retoromaans.