Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praag – Tsjechië – muzikant bij de Lennonmuur

Praag,
Tsjechië


Als we de John Lennonmuur bereiken op het Grootmeestersplein is het niet meteen duidelijk dat we er zijn. Het zicht op de muur wordt namelijk belemmerd door de sliert van mensen die ervoor staan. Oké, we hadden niet verwacht dat we de enige zouden zijn die een kijkje wilde nemen, maar het is drukker dan gedacht.
Verderop staan een paar auto’s geparkeerd, we lopen erheen want hier lijkt ’t wat rustiger te zijn. Op ongeveer driekwart van de muur komen we uiteindelijk tot stilstand. Een mooi plekje en kijk eens aan we hebben geluk, een straatmuzikant die voor een extra sfeertje zorgt.
Hij neemt even een pauzemoment, een slokje drinken en dan weer verder. Op de foto maakt hij aanstalten om weer te beginnen, terwijl een dolenthousiast kind eindelijk met een graffiti-bus aan de slag mag.
We hebben best een tijdje naar deze muzikant staan luisteren, want hij was lekker bezig. Zoals ik vind dat dat hoort, deponeer ik een bijdrage in zijn gitaarkoffer en zeggen we hem en de Lennonmuur gedag.

De Lennonmuur is te bereiken door de Karelsbrug over te steken en daarna is het nog een stukje lopen via het eiland Kampa (ook de moeite waard).