Toledo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Back In Time

Toledo,
Spanje


Dit weekend bezocht ik Madrid, de prachtige hoofdstad van Spanje met zijn kolossale gebouwen, levendige pleinen, groene uitgestrekte parken en niet te vergeten; Spaanse lekkernijen waarbij het water je al in de mond loopt wanneer je het ziet en ruikt!

Vanuit Madrid besloot ik vanaf het oude en klassieke treinstation Atocha de trein te nemen naar Toledo, een prachtig historisch stadje wat ooit één van de machtigste steden van Spanje was en nu nog steeds een van de oudste en meest authentieke. Wanneer je rondloopt door de smalle, kronkelige straatjes en de eeuwenoude gebouwen aanschouwd die bijna allemaal intact zijn gebleven, waan je je voor heel even terug in de tijd.

Toledo is gebouwd op een heuvel en omgeven door een brede rivier. Via een oude, stenen brug loop je bergopwaarts het stadje in, genietend van de vergezichten die zich voor je opdoemen.
Vanaf een bankje op een verscholen pleintje of een terrasje, aanschouw je de locale bewoners die zich niks aan lijken te trekken van toeristen en rustig hun dagelijkse bezigheden voortzetten in de zinderende middagzon.
Een echte aanrader voor iedereen die historie en cultuur wil snuiven, en tegelijkertijd deel wil uitmaken van de lokale bevolking.