Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trouwen op Ibiza

Ibiza,
Spanje


Het super romantische huwelijksaanzoek op cala D'Hort waar je de mooits ezonsondergang hebt die ik ook hebt gezien was dit nog maar het begin van de rollercoaster op weg naar DE grote en belangrijkste dag in ons leven. Nu de belangrijke vraag beantwoord is, het “JA, heel graag” gezegd is en de tranen van emotie gedroogd zijn, moet er nagedacht gaan worden over heel veel dingen.
Allereerst, wanneer wilde wij trouwen? Nog belangrijker, waar wilde wij gaan trouwen? En dan daarna, wie wil je allemaal op je bruiloft erbij hebben? Wij waren het al snel eens over de locatie, cala Gracionetta. Een hele mooie idyllische en romantische locatie met een heerlijk restaurantje. Hier zitten meer de locals dan de toeristen omdat je deze locatie echt moet weten te vinden. Voor ons geen standaard huwelijksdag op het plaatselijke kasteeltje, nee, wij wilde trouwen op Ibiza! De goudgele stranden, het azuurblauwe water, de bohemien sfeer en de heerlijke temperatuur, het paste helemaal ons plaatje van de meest romantische dag van ons leven. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken en hoe ga je dit in vredesnaam geregeld krijgen vanuit Nederland???

Nu de eerste vraag beantwoord is kunnen we al snel besluiten wat de meest ideale periode is om te trouwen op Ibiza. Je bent natuurlijk niet het enige stel dat dit graag wil. Ibiza is hot en dan bedoel ik niet alleen in de maanden juli en augustus qua temperatuur. Het is dus zaak om ruim van tevoren te beginnen met de planning.

Heel simpel, de maanden mei en juni zijn ideaal qua temperatuur, maar ook september en oktober en zelf november zijn perfecte en goedkopere maanden om je vakantie en bruiloft te vieren. Over het algemeen heerlijk weer, maar niet te warm, je make-up druipt dus niet van de hitte langs je wangen naar beneden. Nu heeft Ibiza een mediterraan klimaat, dus de winters zijn zacht en ach…de wintermaanden hebben daardoor ook echt wel wat. Als je een villa huurt die een licentie heeft voor huwelijken dan kan het huwelijk voltrokken worden bij of in de villa door een trouw beambte.

Uiteraard kun je voor de ceremonie ook een prachtige locatie buiten uitkiezen op een klif, op een boot of een strandlocatie, er is voor ieder wat wils. Je kunt helaas niet officieel trouwen in Spanje mits je inwoner bent maar dat is reden voor een dubbel feestje.

Het eiland biedt nog zoveel meer dan de reusachtige discotheken en de toeristische steden zoals: dolfijnen spotten, met een boot naar Formentera varen, de grotten bezoeken, naar het aqua funpark gaan wat werkelijk voor groot en klein is, watersporten, kanoën, de oude stad bezoeken, de mooie natuur in het noorden door hiken, romantische plekjes bezoeken, heerlijk eten en zo kan ik nog wel een uur doorgaan maar vooral genieten en dat hebben wij met onze bruiloft zeker gedaan.
Ibiza ligt maar op 2uur afstand vliegen en is zeker een aanrader !