Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zeezicht in Ibiza

Ibiza,
Spanje


Deze zomer had ik nog een kort verblijf op Ibiza. Voorheen had ik bij Ibiza altijd het idee dat het een eiland is dat vooral bekend is vanwege de jetset en het uitgaansleven. Uiteraard zijn deze er ook te vinden maar staar je hier niet blind op!

Het eiland is groter dan ik dacht en heeft veel meer te bieden dan het uitgaansleven. Op het eiland is wel degelijk natuur en cultuur (al is dit wat gemaakt... de hippies waren in staking omdat ze een eigen gratis parkeerplek wilden bij hun nederzetting!). Vooral de bomen zijn een verschijning op zich. De bomen lijken wel licht te geven; of, voor de fotografen onder ons, alsof de saturatie in photoshop veels te ver is opgeschroefd. Dit is echter niet het geval. De licht-groene boomtopjes zijn nieuwe takken die aanzienlijk lichter in kleur zijn dan de oudere laag. Zodoende steken ze flink af tegen de rest van de boom en lijken ze wel licht te geven.

Kortom, Ibiza is prima buiten de gebaande paden te doen zo lang je maar uit de buurt blijft van de uitgaansgelegenheden.