Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op zoek naar Atlantis

Ibiza,
Spanje


Dat Ibiza ook een hele andere kant heeft dan het feestgedruis en mooie strandtenten weten de meeste mensen ondertussen wel. Prachtige rustige azuurblauwe baaitjes, een mooi binnenland en leuke dorpjes: als je geen zin hebt in de drukte dan hoeft het ook niet.
Een bijzonder tochtje maak je naar 'Atlantis'. Er wordt beweerd dat de beroemde rots Es Vedra slechts het topje is van het verloren continent Atlantis. Geen eilander zal je vertellen waar het is, het enige dat je weet is dat deze bijna magische plek tegenover Es Vedra ligt.

Na wat zoeken en een keer (of 2...) mislopen vinden we de afdaling naar 'Atlantis'. Het is een steile klim, en je hebt stevige schoenen nodig. Het is lastig lopen, met handen en voeten, af en toe schuivend over losse stenen, langs prikkelbosjes, maar met geweldig uitzicht. Bezweet kom je beneden aan, waar je terecht komt in een voormalige steengroeve, met rotsen in bizarre vormen, waar tussendoor je het azuurblauwe water ziet. De klim is absoluut de moeite waard! Een bijzondere plek om een tijdje te blijven, voordat je weer begint aan de pittige klim terug omhoog...