Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Struinen door Ibiza stad

Ibiza,
Spanje


Als je op Ibiza bent is het een must om Dalt Vila, het oude stadscentrum van Eivissa, Ibiza Stad, te bezoeken. Dit oudste stadsgedeelte van Eivissa staat sinds 1999 op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO en is omgeven door enorme oude muren uit de 16e eeuw. Eivissa was een van de eerste steden van Europa. Al in 654 voor Christus werd de stad gesticht door de Carthagers.
Je loopt door een wirwar van smalle steile straatjes, met winkeltjes, restaurantjes en kleine terrasjes. Maar ook wonen hier gewoon mensen, hangt de was buiten te wapperen, staan buren met elkaar te kletsen en spelen kinderen op straat. De tijd lijkt hier stil te staan en je krijgt echt een vakantiegevoel.

Op het hoogste gedeelte van de wijk kun je de kathedraal uit de 13e eeuw bezoeken. Doordat er zowel in de 16e eeuw als in de 18e eeuw delen aan de kathedraal zijn toegevoegd, is het een interessante mix van stijlen geworden. Het is even klimmen om de kathedraal te bereiken, maar het uitzicht en het eeuwenoude monument zijn zeker de moeite waard!