Ibiza image

Ibiza


Beste reistijd

Ibiza
Spanje
Lindavandendries

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Ibiza

Het weer op Ibiza

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ibiza te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op Ibiza? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Ibiza

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer De gemiddelde temperatuur en neerslag op Ibiza:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Spanje zeer goed toeven in mei, juni en september. Spanje is een groot land en kent dus verschillen.

Mallorca en Ibiza hebben beiden een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Beide eilanden zijn prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.