Galicia image

Galicia


Reisgids

Galicia
Spanje
Lkoedam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Galicia is de meest noordwestelijk gelegen regio van Spanje. De hoofdstad en ook de bekendste stad van dit gebied is Santiago de Compostella. In deze bedevaartstad eindigen pelgrims uit heel Europa hun voetreis, die ook wel de Camino de Santiago wordt genoemd. De kust van het vasteland van Galicia is 1200 kilometer lang, maar ook in de oceaan liggen verschillende eilanden die tot deze regio worden gerekend. Het binnenland van Galicia kenmerkt zich door uitgestrekte bosgebieden.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

GRATIS in Thermale bronnen
GRATIS in Thermale bronnen
Galicia
Wisseschout
Uitgestrekte groene velden
Uitgestrekte groene velden
Galicia
Jacomien
Aan de Gallische kust.
Aan de Gallische kust.
Galicia
Agrotewal

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F