Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Famara Beach

Lanzarote,
Spanje


Caleta de Famara is niet alleen een van de mooiste dorpjes van Lanzarote, het is ook een echte surf-hotspot!

Wanneer je het dorpje binnen rijd zie je meteen de vele surfshops, maar ook gezellige terrasjes. De wind waait je bij het uitstappen direct om je oren, maar dat maakt deze plaats ook de ideale surfplek!

Het mooie zandstrand bij het dorpje is een goede plek voor beginners, maar wanneer je het dorpje doorrijd, na het bungalowpark links afslaat richting de hoge Famara kliffen, kom je bij een heel mooi strand waar je de kitesurfers goed in actie kan zien. (Calle Bellas del Risco; zie mijn pin op het kaartje)

De weg is super slecht, maar eenmaal bij het strand is meteen die relaxte sfeer weer te voelen. Met een korte wandeling over grote kiezels kom je bij het strand aan. Hier is men sportief bezig, vele verschillende kitesurfers proberen indruk op elkaar te maken met hoge, kunstige sprongen. Ga je wat later in de middag is het licht hier heel mooi, en wanneer je met je camera verschijnt worden de sprongen alleen maar hoger!

Sommige kitesurfers staan na het inpakken van hun spullen nog even na te genieten, anderen proberen nog de laatste hoge golven te bedwingen...