Baskenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het strand van San Sebastián

Baskenland,
Spanje


Tijdens onze roadtrip zomer 2020 door Frankrijk en Nood-Spanje bezochten we ook San Sebastián in Baskenland. Dit is een kustplaats gelegen in een prachtige baai aan de Golf van Biskaje in Spaans Baskenland. De officiële naam van San Sébastian is Donostia-San Sébastian. Reden hiervoor is dat de Baskische naam voor de stad Donostia is.
Je kunt hier heerlijk uit eten en genieten van de pinxtos in de vele barretjes. Maar je kunt hier ook genieten van een dagje strand. Playa de Concha is het grootste en populairste strand van San Sebastián: het is het meest centraal gelegen strand en wordt het meest bezocht en gefotografeerd. Het is er gemoedelijk en gezellig.
Dit strand wordt wel gezien als één van de mooiste 'stedelijke' stranden ter wereld. Playa de la Concha is anderhalve kilometer lang en ligt in het oude centrum van de stad. De prachtige baai waar het strand aan ligt, het rustige water en het gladde, steenvrije zand maken dit een ideaal strand om te zonnen en te zwemmen. Maar ook kun je er diverse watersporten beoefenen, zoals kajakken, kanoën en zeilen.
Door corona hadden we het 'geluk' dat het niet druk was, waardoor je heerlijk door de stad en langs het strand kon slenteren.