Aragon image

Aragon


Reisgids

Aragon
Spanje
Tinavd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Zaragoza is de hoofdstad van de regio Aragón. De regio heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder het Romaanse Loarre kasteel, het pittoreske stadje Albarracin met zijn roodgekleurde huizen in een mooie omgeving en de Aneto, met ruim 3400 meter de hoogste berg van de Pyreneeën. Ook het nationale park Ordesa en Monte Perdido ligt in de regio Aragón. Hier vind je veel mooie watervallen in een rotsachtig gebied.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Betoverd door de kloof van Mont Rebei
Betoverd door de kloof van Mont Rebei
Aragon
Jpr
Dorp in de Pyreneeen
Dorp in de Pyreneeen
Aragon
Adelheid
Middeleeuws vestingsstadje
Middeleeuws vestingsstadje
Aragon
Sandral

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F