Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Winterse varianten in één gebied!

Tirol,
Oostenrijk


Voor winter liefhebbers die willen wandelen, langlaufen, skiën, of alle drie!

Een paar winters geleden zoeken man en ik een skigebied, beter gezegd een wintersport gebied, waar meer te doen valt dan alleen maar skiën.

We gaven de voorkeur aan Oostenrijk én een appartement met sfeer, hout enzo. Oh ja en het liefst ook nog sneeuwzeker.

Ik weet niet meer hoe we eraan gekomen zijn, maar de keuze viel op het Wildschönau gebied, een hoger gelegen dal boven Wörgl in Tirol. En we verbleven in een appartment in Oberau.

Het appartement was werkelijk top. Zo ook ons uitzicht. De omgeving een sprookje. En er lag overal meters sneeuw.

Door een klein ongelukje met wat bewegings ongemakken, konden we dat jaar helaas niet langlaufen of skiën, maar wat hebben we genoten van de vele gevarieerde wandel mogelijkheden en de prachtigste routes. Voor skiërs die graag kilometers maken is er het skigebied (Ski Juwel) dat Auffach en Alpbach met elkaar verbindt (+/- 110km piste). En verder zijn er in het Wildschönau nog diverse kleine gebiedjes, vnl. voor kinderen.

En mocht dat nog niet genoeg zijn. Met het ‘Wilde Kaiser’ gebied aan de ene kant en het ‘Alpbach tal’ aan de andere kant, is er meer dan genoeg keus en variatie voor langlaufers, wandelaars en skiërs die zich een dagje elders willen vermaken.

Onze tip: bezoek Thierbach en maak daar een wandeling. Het is daar nóg rustiger! En op een stralende dag steekt de blauwe lucht mooi af bij het fraaie kerkje. Lekker lunchen deden wij in Thierbach bij Traditionsgasthof Sollererwirt

Voor meer informatie: www.wildschoenau.com