Salzkammergut

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Grootste IJsgrot ter wereld

Salzkammergut,
Oostenrijk


In het hart van Oostenrijk ligt Eisriesenwelt, een must als je toch in de omgeving bent. Het is de grootste ijsgrot ter wereld. Eenmaal binnen sta je verbaasd over de zuilen, torens en wallen uit ijs. En stel je voor, de grot in het Tennengebergte is maar liefst 42 kilometer lang.

De weg er naar toe is een stevige klim want pas op 1.641 meter vind je een reusachtige opening in de berg. (tegenwoordig gaat er over het eerste stuk een kabelbaan, de laatste steile meters nog te voet)

Bijzonderheden zijn onder meer het 'Posselthal', een smalle passage, de 'Sturmsee' en de 'Alexander-von-Mörk-Dom', de grootste hal tijdens de rondleiding. Let bij het 'IJspaleis' op het opvallend gladde ijs op de bodem. Ook uniek is de 100 meter lange in ijs geslagen tunnel.

Eisriesenwelt ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorp Werfen. Overigens is toegang alleen mogelijk in combinatie met een begeleide rondleiding die ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt. Vergeet je zaklamp en warme kleding niet. de beste tijd om te gaan is het voorjaar, dan dragen de rotswanden een glinsterende vacht van kristallen.

http://www.eisriesenwelt.at/