Monaco image

Monaco


Reisgids

Monaco
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het vorstendom Monaco grenst aan Frankrijk en de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van slechts 2 vierkante kilometer en telt 32.000 inwoners. Daarmee is dit het dichtst bevolkte land ter wereld. Monaco is een echte jetsetbestemming, waar de inwoners geen belasting betalen. De haven ligt vol met de luxe jachten en hun rijke eigenaars schetsen het beeld van Monaco: overdadige luxe en geld dat vloeit als water.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Puissant rijk
Puissant rijk
Monaco-Ville
Rien-Eyk
Prinselijke wacht
Prinselijke wacht
Palais du Prince
RoyanvanVelse
Celebrities spotten in het wild
Celebrities spotten in het wild
Monaco - Ville
Marcvankessel

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Monaco van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Monaco dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type DStekker type EStekker type F
 • De hoofdstad van Monaco is Monaco- Ville.
  Het oppervlak van Monaco is 2 km2.
  De gesproken taal/talen: Frans.