Litouwen image

Litouwen


Populaire bestemmingen

Litouwen
Europa
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Litouwen

Litouwen kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Litouwen naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Litouwen. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Mystiek
Mystiek
Noord Litouwen
Agrotewal

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Litouwen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Litouwen dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Je hebt voor reizen naar Litouwen geen visum nodig.

 • Ben je van plan om drie dagen of langer in de Litouwse natuur te gaan wandelen of wil je gaan kamperen in de periode maart t/m november? Dan wordt een vaccinatie tegen encefalitis aangeraden. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het verstandig om je in te laten enten tegen hepatitis B en rabiës, en in sommige gevallen ook tegen tuberculose. 

 • Munteenheid: litas (LTL). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  16 februari – Onafhankelijkheidsdag

  Nationale viering van de in 1918 uitgeroepen onafhankelijkheid.

   11 maart - Herdenking onafhankelijkheid 1990

  Litouwen is een aantal keer onafhankelijk geweest, maar werd daarna ook weer bezet. In 1940 bezette de Sovjet-Unie het land. Dit zou tot 1990 duren. Op 11 maart 1990 werd Litouwen –wederom- onafhankelijk.

  1 mei – Dag van de Arbeid

  Viering van de strijd en de waardigheid van de arbeidersklasse met hoop op een rechtvaardige samenleving.

  14 juni - Dag van Rouw en Hoop

  Feestdag ter herinnering aan de deportaties van 1948.

  6 juli - Dag van de Staat

  De dag waarop (in het jaar 1253) koning Mindaugas werd gekroond.

 • In Litouwen worden de stopcontacten van type F gebruikt. Dit is hetzelfde type als de Nederlandse stopcontacten. Een wereldstekker is niet nodig. 

  Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Litouwen is Vilnius.
  Het oppervlak van Litouwen is 1,6x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Litouws.