Pompeï image

Pompeï


Reisgids

Pompeï
Italië
Tulpi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Ongeveer 25 km ten zuiden van Napels ligt Pompeï, dat bekend staat als een van de best bewaarde Romeinse steden. Als gevolg van de uitbarsting van vulkaan Vesuvius, werd de stad in het jaar 79 bedekt door as. Sinds de 18e eeuw vinden er archeologische opgravingen plaats. De stad geeft een goed beeld van hoe de Romeinen in die tijd leefden. Pompeï staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Reisinspiratie

Van onze community

Centraal plein in oude Romeinse stad
Centraal plein in oude Romeinse stad
Pompeï
Graaf
Al uitgestorven vóór Corona
Al uitgestorven vóór Corona
Pompeï
Graaf
Bezoek aan Pompei
Bezoek aan Pompei
Pompeï
GroetenTitia

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type FStekker type L