Palermo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta in de regen

Palermo,
Italië


We zijn wandelend Palermo aan het ontdekken. Een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, mooie gebouwen en prachtige fonteinen. Helaas begint het te regenen. Maar dat geeft bij de Kathedraal van de Maria-Tenhemelopneming wel een mooi effect. We hadden de mazzel dat er een mis was. Plein was bijna leeg.

De kathedraal staat aan een plein aan de Corso Vittorio Emanuele. Het interieur is gevormd door de verbouwingen aan het einde van de 18de eeuw door Ferdinando Fuga. De kathedraal is gebouwd als een klassieke basilica in de vorm van een Latijns kruis. De pijlers verbergen de kolommen die oorspronkelijk de bogen ondersteunden tussen het middenschip en de zijbeuken.

De ingang van de schatkamer bevindt zich rechts van de kapel van de heilige Rosalia. In de schatkist worden liturgische gewaden tentoongesteld. Het pronkstuk van de collectie is de kroon die werd gemaakt naar het model van de kroon van de Byzantijnse keizer. Deze kroon werd door Frederik II in het graf van zijn vrouw Constance van Aragon gelegd.