Napels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kunst onder de grond

Napels,
Italië


In april 2017 bezochten wij Napels en de Amalfikust, een heerlijke combinatie voor een gevarieerde voorjaarsvakantie. Napels is een geweldige stad met een prachtige ligging aan de kust en in de nabijheid van de Vesuvius en de opgravingen van Pompei en het veel minder bekende Ercolano en de prachtige Amalfikust . De stad barst van de cultuur, leuke authentieke wijken, een prachtige boulevard en ......unieke metrostations. In deze stad ga je voor de lol van het ene station naar het andere zonder naar boven te gaan.

Het station op de foto is Toledo dat in september 2012 werd geopend en in november 2012 door de Daily Telegraph werd uitgeroepen tot het mooiste station van Europa. In 2013 won het the LEAF Award voor "Public building of the year. Architect Oscar Tusquets Blanca tekende voor het ontwerp met als thema water en licht. Diverse Zuid-Afrikaanse kunstenaars werkten mee (o.a. William Kentridge met 2 mozaïeken).

In Napels zijn 14 stations voorzien kunst, verzorgd door meer dan 100 kunstenaars en architecten om het openbare vervoer in de stad aantrekkelijker te maken. Ze zijn elk uniek en zeer bijzonder. En niet onbelangrijk: de sfeer is prettig en je voelt je veilig.