Florence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Ponte Vecchio

Florence,
Italië


Florence is een stad die bekend staat door de rijke historie en de vele kunstenaars en architecten. Er is zoveel te zien in Florence dat het soms lastig is een keuze te maken.
Mijn favoriete top 3 van bezienswaardigheden op een rij:

De Ponte Vecchio is een wereldberoemde brug over de Arno in het historisch centrum van Florence. Opvallend zijn de vele juweliers die op de brug te vinden zijn. Deze winkeltjes zijn gedeeltelijk op de brug en gedeeltelijk buiten de brug gebouwd. Dit zorgt voor de ongebruikelijke vorm van de brug. Boven de brug loopt de Corridoio Vasariano deze werd aan gelegd door de familie de’ Medici, zodat ze van het Palazzo Pitti naar Palazzo Vecchio konden lopen zonder zich te hoeven mengen met het gewone volk.

De Basilica di Santa Maria del Fiore, of de kathedraal van Florence wordt over het algemeen de Duomo genoemd. Dit is niet zo gek, want de koepel van deze kathedraal bepaalt voor een groot deel de skyline van Florence. Het meest indrukwekkende aan de kathedraal is de koepel. Deze koepel, of Duomo was indertijd een meesterwerk. De totale hoogte van de koepel bedraagt 114,5 meter. De top kun je via 463 smalle traptreden bereiken. Het uitzicht vanaf de koepel is fenomenaal.

De Boboli tuinen liggen achter Palazzo Pitti. Het is een prachtig stukje aangelegd natuur in midden van het drukke stadsleven van Florence. Je kunt hier uren wandelen. De Boboli tuinen zijn de mooiste van Florence en een voorbeeld voor verschillende andere tuinen.

Ben je van plan om in Florence een groot deel van de bezienswaardigheden en musea te bezoeken, koop dan een Firenze kaart. Met deze kaart kun je in zo goed als alle musea. Het bespaart je een hoop geld en tijd als je de kaart van te voren aanschaft.