Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat ik nog wilde plaatsen: Dover, herinneringen aan de strijd voor de vrijheid

Engeland,
Groot-Brittannië


Als je overvaart naar Dover, kijk je allereerst uit naar de beroemde kalkrotsen. Ze zijn prachtig vanaf zee te zien, ik heb er eerder foto's van geplaatst.
Wandelen over de kliffen is heerlijk, maar neem ook eens een kijkje in Dover zelf, bij het Dover Castle, een van de grootste kastelen van Engeland. Het heeft een belangrijke verdedigende rol gespeeld in de periode tussen 1066 en 1950.

Er is een middeleeuwse netwerk van tunnels onder het kasteel., maar ook zijn er Secret Wartime Tunnels, met daarin een expositie over de geallieerde troepen die tijdens operatie Dynamo in 1940 over het Kanaal moesten worden geëvacueerd.
Op de voorgrond zie je Een van drie Dover Patrol Monumenten, ter herdenkingen van de patrouilles van de Royal Navy, uitgevoerd in de eerste wereldoorlog, ook Franse torpedobootjagers werden ingezet en later deden ook Amerikaanse mariniers mee.
De taken omvatten het begeleiden van koopvaardijschepen, hospitaalschepen en troepentransporten; anti-onderzeeër patrouilles; het vegen van Duitse mijnen en het leggen van Britse mijnenvelden en anti-onderzeeërnetten; en het bombarderen van Duitse landstrijdkrachten aan de kust van België en Noord-Frankrijk.
Er staat dus een monument in Dover, een in Sangatte, Noord Frankrijk en een in New York.