Estland image

Estland


Reisgids

Estland
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Estland staat bekend om zijn uitgestrekte historische landschappen. Het landschap wordt getekend door oneindig veel naaldbomen en het prachtige reusachtige Peipusmeer. Het is een ongedwongen, vriendelijk land met een hele mooie natuur. Het noordelijkste en kleinste land van de Baltische Staten kan je verdelen in twee geografische zones: de zeer lange kustlijn in het noorden wordt gekenmerkt door hoge kliffen, het westen heeft veel brede zandstranden.

Estland is heel geschikt voor natuurliefhebbende reizigers, met ruim zestig natuurreservaten en een nationaal park, het Lahemaa-park. In de meeste gebieden zijn trekroutes uitgezet voor wandelaars. Er zijn een aantal eilanden, die tijdens de Russische bezetting wild en ongerept zijn gebleven. Met name in Tallinn, maar ook op veel andere plaatsen, kun je talloze kerken en musea bezoeken.In het historische centrum van de hoofdstad vind je veel gotische gebouwen en kerktorens maar ook veel modewinkels van Noordse modeketens en ontzettend gezellige bruine cafés.

Wat zegt de community

(7)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Een dennenbos aan de kust.
Een dennenbos aan de kust.
Laanemaa
Agrotewal

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Estland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Estland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Munteenheid: estische kroon. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  24 februari - Iseseisvuspäev (Onafhankelijkheidsdag)
  Nationale feestdag. Viering van de verjaardag van de onafhankelijkheid van Rusland (uitgeroepen in 1918). 
   
  9 mei - 
  Dag van Europa
  Er zijn maar weinig Europese burgers die weten dat op 9 mei 1950 de aanzet werd gegeven voor de eenwording van Europa, op een moment dat, zoals bekend, heel Europa vreesde voor een derde wereldoorlog.

  1 juni - Internationale Dag van het Kind (Kinderdag)
  In 1954 spraken de Verenigde Naties een aanbeveling uit om een kinderdag ('Universal Children's Day') te houden om hiermee de kinderrechten actueel te houden. Ouders geven hun kinderen cadeaus en nemen ze mee op excursies naar pretparken, dierentuinen of musea.
   
  23 juni - Dag van de overwinning
   
   
 • Estland – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Estland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Estland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type F
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Estland is Tallinn.
  Het oppervlak van Estland is iets groter dan Nederland.
  De gesproken taal/talen: Estisch.