Albanië image

Albanië


Beste reistijd

Albanië
Europa
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Albanië

Het weer in Albanië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Albanië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Albanië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Albanië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Albanië:
De beste reistijd voor Albanië is mei t/m september. Ben je een zonliefhebber? Dan kom je in Albanië aan je trekken. Hoewel Albanië hete droge zomers heeft, is het goed toeven dankzij de bries afkomstig vanuit de Adriatische Zee, die voor een heerlijke verfrissing zorgt. In de winter kan het vooral in het binnenland erg koud zijn. Plannen om ond te trekken? De lente- en herfstmaanden zijn dan aan te raden, de temperatuur is aangenaam en het landschap op zijn best. Reizen na zonsondergang wordt afgeraden vanwege de slechte wegen  zonder verlichting.