Fujairah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Afghaans eten in Fujairah

Fujairah,
Verenigde Arabische Emiraten


We zijn onderweg van Oman naar Dubai, waarbij we door Fujairah reizen. Dit emiraat scheidt Oman in twee gedeeltes.
Het is nog lastig om een eethuis te vinden voor de lunch, uiteindelijk kunnen we bij deze Afghaanse heer in zijn Sharzad Palace iets eten. We delen een heerlijke lunch met diverse hapjes variërend van groente tot vlees of vis.

Over het algemeen spreken vrouwen niet direct een man aan, dit wordt als onbeleefd beschouwd. Meneer heeft er geen moeite mee, ik moet uiteindelijk ook bij hem afrekenen.
Hij vindt het ook prima dat ik een foto van hem maak.

Het schilderij op de achtergrond stelt de Blauwe Moskee van Mazar-i-Sharif voor, een stad in het noorden van Afghanistan. Het is geschilderd door zijn zoon.

Wat mij verder opvalt is de vlag van de Verenigde Arabische Emeritaten.

Voor de liefhebbers wat info:
De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten werd op de onafhankelijkheidsdag van het land, op 2 december 1971, in gebruik genomen. De vlag heeft de Pan-Arabische kleuren rood, groen, wit en zwart. De Pan-Arabische kleuren symboliseren eenheid. Ze komen voor op Arabische Revolutievlag van 1916 en andere Arabische vlaggen die in dat tijdperk in gebruik waren.
De kleuren wit en zwart zijn bij de revolutievlag de kleuren van de profeet Mohammed, groen was zijn lievelingskleur en het symbool van het islamitische geloof. Wit staat ook voor daden, zwart voor strijd, groen voor de velden en rood voor de zwaarden.
Bij de vlag van de VAE symboliseert groen vruchtbaarheid, wit neutraliteit en zwart de olierijkdom.