Akaba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aqaba – Jordanië – city by night

Akaba,
Jordanië


Onze eerste kennismaking met een land buiten Europa was Jordanië. De locatie van die daadwerkelijke ontmoeting was havenstad Aqaba in het zuiden van het land. Gelegen naast het Israëlische Eilat en geografisch op een steenworp afstand van Egypte en Saudi-Arabië, ligt de badplaats op een fraai plekje aan de Rode Zee in de toepasselijke Golf van Aqaba.

Na aankomst op de luchthaven van Aqaba voor het eerst een stempel in mijn paspoort en daarna kon de groepsrondreis (ook een primeur) beginnen. Na ingecheckt te zijn in ons hotel is er gelegenheid voor een korte opfrissing, waarna we kennis maken met de rest van de groep en onze gids Hamdan. Daarna is er tijd om op eigen gelegenheid Aqaba te verkennen. We lopen wat aftastend een rondje en besluiten daarna ergens een drankje te doen en aan de waterpijp te gaan. Daar maken we echt kennis met de Arabische cultuur en het belooft nu al een bijzondere reis te worden.

’s Avonds na het eten is het tijd voor een drankje op het dakterras van hotel Mina, waar we later die avond vol nieuwe indrukken de deur van onze kamer dicht doen en tevreden in slaap zullen vallen.
Maar eerst nog even een sfeerimpressie van een city by night opdoen (zie foto).