New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een kar vol granaatappels

New Delhi,
India


Delhi, een stad met ruim 26,5 miljoen inwoners (2018). You love it or you hate it. Voor mij het eerste! Aan het begin van de reis zien we deze verkoper dichtbij ons hotel staan en op het einde van de reis herkent hij ons nog en natuurlijk hebben we de heerlijke granaatappels bij hem gekocht.

Enkele wetenswaardigheden over de granaatappel:
De granaatappel wordt ook wel de Chinese appel genoemd maar komt oorspronkelijk uit Iran. In feite behoort de granaatappel niet tot de appels, het is eigenlijk een bessensoort. Dit zou je niet zeggen gezien de grootte van de vrucht. Ook de forse en rode schil zet je nog wel eens op het verkeerde been maar het is toch écht een bes.
De pitjes van de granaatappel zijn het eetbare deel van de vrucht. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium en vitamine C. In één granaatappel zit maar liefst 30 % van je aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.
Een andere benaming voor de granaatappel is ‘symbool voor de gezondheid’. De granaatappel is namelijk extreem gezond en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Granaatappelpitjes bevatten polyfenolen (ook wel sterke antioxidanten). Deze krachtige antioxidanten zijn goed voor je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes. Bij het frequent eten van een granaatappel zou je ontwikkelingen in het voorstadium van Alzheimer kunnen passeren (info: de hippe vegetariër).