Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bouwfoutje View de Sentinel in Houtbay

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Na 2 nachten in Noordhoek te hebben gelogeerd gaan we via Chapmans Peak naar Houtbaai om daar ook weer 2 nachten te logeren. Op dit moment luister ik naar 'Halleluja' uit vissersdorp dat op de naastgelegen heuvel ligt van onze accommadatie. Sinds we vanmiddag 'thuis' kwamen hoor ik al de kerkdienst. Eerst met een harde vermanende stem over hemel en hel geloof ik. Nu klinkt er een veel vriendelijker gezang uit de speakers. Het is tenslotte zondag.
Maar de foto die ik nu plaats is gisteren gemaakt. Ik vond het wel grappig. Hebben ze voor 100 jarig bestaan van Chapmans Peak een speciaal raam neergezet met uitzicht op de Sentinel. Alleen hebben ze dan ook de afrastering erbij geplaatst zodat als je te ver naar achteren zou stappen niet de klif af kukelt. Ik zie een eerdere foto op FB van iemand. Toen waren deze palen er nog niet! In elk geval niet voor uitzicht door het frame. En de picknickplek? Ach, toch leuk als er anderen op je foto komen te staan/zitten.
Het is op dit moment totaal nog niet druk met toeristen of 'zwaluwen' zoals wij. Hopelijk komt daar voor Zuid Afrika toch gauw verandering in.