Luxor

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vliegen over het oude Egypte

Luxor,
Egypte


Één van de mooiste excursies tijdens een cruise over de rivier de Nijl is een ballonvaart tijdens zonsopgang in Luxor.

Je moet er wel vroeg voor opstaan, rond 4 uur in de ochtend. Na een korte busrit, een oversteek per motorboot naar de ander kant van de Nijl nabij de 'Valley of the Kings' (de vele tombes met o.a. het graf van Toetankhamon) en weer een busrit kwamen we aan bij de 'luchtballon luchthaven'.

Na een korte briefing mocht je het mandje onder de ballon betreden. Er zijn vele compartimenten en er kunnen ruim 20 mensen meevliegen. *(Tip, kies een hoek-compartiment, zo heb je altijd 2 kanten van waaruit je foto's kunt maken).

Bij het opstijgen kwam langzaam de zon op en vlogen we van de ene kant van de Nijl naar de andere waarbij we het geweldige contrast van de mooie blauwe Nijl met zijn groen overgoten oevers en de dorre, gele woestijn erachter, de tempels van Luxor en het gewone leven dat langzaam tijdens het ochtendgloren tot leven kwam konden aanschouwen.

Op het einde van deze adembenemend mooi vlucht werd je door de landing weer uit die mooie droom wakker gemaakt. We kregen nog een mooi certificaat ondertekend door de piloot als blijvend aandenken van dit geweldige avontuur in Egypte!