Algerije image

Algerije


Reisgids

Algerije
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Algerije-vakantie: je gratis reisgids

Dit noord-Afrikaanse land wordt door het ministerie als 'onveilig voor reizigers' bestempeld, vanwege de bomaanslagen die er recentelijk zijn gepleegd. Aangeraden wordt om als je er toch heen gaat, grote afstanden per vliegtuig af te leggen. Algerije kun je ruwweg opdelen in twee gebieden: het noordelijke gebied, met laagland aan de mediterane kust, het Atlasgebergte en het Chotts Plateau met daarop zoutvlaktes, en het veel grotere zuidelijke gebied, waar de Sahara ligt. Maar liefst 85 procent van het land bestaat uit woestijn. Op al dat zand en grind vind je in Algerije hier en daar oases en bizarre rotsformaties. De meeste mensen wonen in de brede bergachtige kuststrook. Algerije is overwegend islamitisch.

Reisinspiratie

Van onze community

Sahara desert
Sahara desert
Algerije
Straystone
H2O reservoir
H2O reservoir
Sahara
Movos
Eindeloos
Eindeloos
Sahara
Movos

Praktisch

 • Is Algerije veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Algerije:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Algerije kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: algerijnse dinar (DZD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Algerije – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Algerije, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Algerije gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • De hoofdstad van Algerije is Algiers.
  Het oppervlak van Algerije is 3,5x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Arabisch, Frans.