Matterhorn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maria zum Schnee aan de Schwarzsee

Matterhorn,
Zwitserland


Voor een pittige wandeling naar de voet van de Matterhorn pak je de kabelbaan naar bergstation Schwarzsee. Van daar uit wandel je in iets meer dan 2 uur naar de Hörnlihütte, de hut waar de beklimming naar de top van de Matterhorn begint.
Degenen die de beklimming naar de top van de Matterhorn hebben voltooid, spreken vaak hun dank uit in het kapelletje Maria zum Schnee, dat aan de Schwarzsee ligt. Het verhaal gaat dat het kapelletje is neergezet door 2 bergbeklimmers uit Zermatt. Zij waren op de Theodulgletsjer in dichte mist hopeloos verdwaald en deden elkaar de belofte dat als ze ooit terug zouden keren bij de Schwarzsee, ze een gebedshuis zouden bouwen als dank. Het kapelletje, gebouwd in de vroege 18e eeuw, werd een geliefd bedevaartsoord voor wandelaars en klimmers, voor boeren die in de droge zomers baden om regen, en voor ongelukkige echtgenotes die baden voor een gelukkiger leven.
Ieder jaar op 5 augustus loopt er een processie van inwoners van de streek en hun gasten naar de kerk om een mis bij te wonen in de open lucht.
Het majestueuze berglandschap, en het eenvoudige kapelletje en de immense wolkenlucht, beiden weerspiegeld in de Schwarzsee, gaven een serene rust aan deze plek.