Kanton Sankt Gallen beste reistijd

Het weer in Kanton Sankt Gallen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis  wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kanton Sankt Gallen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kanton Sankt Gallen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kanton Sankt Gallen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kanton Sankt Gallen:
Het weer in Kanton Sankt Gallen is meer afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt, dan in welke regio. Bereid je daarom altijd voor op zowel warm als koud weer als je je koffer pakt. In de dalen varieert de temperatuur tussen 3°C in de winter en 23°C in de zomer als de Föhn (een warme constante wind) door het land blaast. In het zuiden van Kanton Sankt Gallen heerst een mediterraan klimaat. Wintersport daargelaten is de zomer de beste reistijd, hoewel het dan meer kan regenen. Neem je genoegen met een iets lagere temperatuur, kies dan mei, juni en september met als groot voordeel minder toeristen.


Reisadvies
Voor Kanton Sankt Gallen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
2 januari Berchtoldsdag, 1 augustus Nationale feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kanton Sankt Gallen

Beste foto's & tips van Kanton Sankt Gallen

'459345' door abytravel '459345' door abytravel

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

De Berg

abytravel

Der Berg, een Zwitserse film van Markus Imhoof uit 1990, speelt zich af in een weerstation op 2500m hoogte. 's Winters raakt het station afgesloten van de wereld beneden. Na een noodlottig ongeval van de voormalige beheerder van het station, die de eenzaamheid niet meer aan kon, besluit men het met een echtpaar te bemannen. Daarom trouwt de werkloze Joseph Manser halsoverkop met de zwangere Lena. Gregor, een oud legerofficier vindt echter dat de post hem toekomt en besluit daarom middenin de winter de berg te beklimmen om de confrontatie met het echtpaar aan te gaan. Het meertje op de foto bevindt zich op ongeveer dezelfde hoogte. Maar hier zal men niet snel in een isolement raken want het bergstation van de kabelbaan bevindt zich op slechts een paar honderd meter afstand. Op de Pizol bij Wangs.

'459185' door abytravel '459185' door abytravel

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Nachtvlinder(s)

abytravel

Hoewel de meeste nachtvlinders inderdaad pas na de schemering actief worden, zijn er ook een aantal zgn. dagactieve soorten. Een hele bekende is het gamma-uiltje, maar ook de Spaanse vlag en vele "bloeddrupjes" zoals de bekende St Jakobsvlinder vallen hieronder. Hier zie je een wat minder bekende soort, ik vermoed een Beervlindersoort ( Arctiinae ). Ik kwam ze tegen op een alpenweide hoog op de berg Pizol. Ze leven vaak in groepen bij elkaar en van vele soorten zijn door hun eetgewoonten zowel de vlinders als de rupsen giftig voor gewervelde predatoren. Nachtvlinder is een Nederlandse film uit 1999. Het is de tweede speelfilm van Herman van Veen; een sprookje waarin het conflict tussen ‘weten’ en ‘geloven’ centraal staat.

'554259' door AnneKetelaars '554259' door AnneKetelaars

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

ZwitserlandKanton Sankt Gallen

Rapperswil-Jona -...Z

AnneKetelaars

De Zürichsee is een groot meer ten zuidoosten van Zürich, rondom het meer zijn diverse dorpjes en een paar steden te vinden. Een van die steden is Rapperswil-Jona, waar je Schloss Rapperswil kunt bezoeken, een drankje kunt drinken in één van de vele restaurants langs de haven of er terecht kunt voor wat boodschappen. Uiteraard zijn er ook winkels te vinden om kleding en accessoires voor in huis te kopen, maar houdt er wel rekening mee dat de levensstandaard in Zwitserland een stuk hoger is en je relatief duur uit zult zijn. De foto is genomen vanaf Schloss Rapperswil en biedt een mooi uitzicht over het meer en de brug die Rapperswil-Jona verbindt met de dorpjes en steden aan de andere kant van de Zürichsee. Overigens is dit de enige brug over de Zürichsee voor auto- en treinverkeer, waardoor het een druk punt is. Het andere alternatief is omrijden rond het meer van 88,7 km2. Op de foto zie je naast auto's ook een trein de brug passeren.

Laat kaart zien