Geneve image

Geneve


Beste reistijd

Geneve
Zwitserland
Booga398

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Geneve

Het weer in Geneve

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis  wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Geneve te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Geneve? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Geneve

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Geneve:
Het weer in Zwitserland is meer afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt, dan in welke regio. Bereid je daarom altijd voor op zowel warm als koud weer als je je koffer pakt. In de dalen varieert de temperatuur tussen 3°C in de winter en 23°C in de zomer als de Föhn (een warme constante wind) door het land blaast. In het zuiden van Zwitserland heerst een mediterraan klimaat. Wintersport daargelaten is de zomer de beste reistijd, hoewel het dan meer kan regenen. Neem je genoegen met een iets lagere temperatuur, kies dan mei, juni en september met als groot voordeel minder toeristen.