Uppsala beste reistijd

Het weer in Uppsala

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Uppsala te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Uppsala? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Uppsala

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Zweden: 
De beste reistijd voor Uppsala is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Uppsala gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Uppsala hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Uppsala heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Uppsala kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.


Reisadvies
Voor Uppsala geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
30 april verjaardag van Koning Karel XVI Gustaaf, 6 juni Nationale Feestdag, 21 juni Midzomernacht.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Uppsala

Beste foto's & tips van Uppsala

'460213' door YvanderWeijden '460213' door YvanderWeijden

ZwedenUppsala

ZwedenUppsala

Winterlandschap

YvanderWeijden

Wintervakantie in Zweden betekent korte dagen en lange nachten, héél erg koud, tot -30 gr, maar prachtige sneeuw en sfeervolle beelden met een laag staande zon. De moeite waard om eens op vakantie te gaan. Wij met de camper, maar een hotel is natuurlijk ook prima.

'484780' door YvanderWeijden '484780' door YvanderWeijden

ZwedenUppsala

ZwedenUppsala

Ochtendzon

YvanderWeijden

Winter in Zweden, een must voor de kou liefhebbers. Schitterende vergezichten en lange langlauf loipes. Het kan niet op in Zweden, Aan het begin van de middag wordt het alweer donker, een dag duurt van 10.00u tot 15.00u, kort, maar daarnaast heerlijk lange avonden bij de houtkachel, genieten dus.

'423241' door M0rtijn '423241' door M0rtijn

ZwedenUppsala

ZwedenUppsala

Kerk van Uppsala

M0rtijn

De kerk in Uppsala, het was heel erg guur weer met veel mist, maar dat leverde wel hele aparte foto's op!

Laat kaart zien