Svealand

Tegenwoordig is Svealand verdeeld in drie landsdelen: Norrland in het noorden, Gotaland in het zuiden en Svealand daar tussenin. Onder andere de hoofdstad Stockholm en de studentenstad Uppsala zijn gelegen in dit deel van het land. Svealand bestaat ui de volgende landschappen: Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland en Västmanland.
 

Informatie over Svealand

Beste foto's & tips van Svealand

'386961' door MiaSpierings '386961' door MiaSpierings

ZwedenSvealand

ZwedenSvealand

Scherenkust ten...noo

MiaSpierings

Ook in Zweden kan het prachtig zomerweer zijn. Vooral de scherenkust ten noorden van Göteborg is erg geliefd bij de Zweden als vakantie stek. Met al die kleine eilandjes is het een waar watersport paradijs. Huisje aan het water, bootje voor de deur. Schitterend toch.

'518575' door chateau '518575' door chateau

ZwedenSvealand

ZwedenSvealand

Privé strandje.

chateau

Zweden is bezaaid met meren. Ook staan er op veel plaatsen trekkershutten waar je (vaak gratis) kunt overnachten. De barbecue is altijd aanwezig en vaak ligt het benodigde hout al voor je klaar. Je hoeft alleen maar te zorgen voor een goede slaapzak, wat eten en drinken. En wat is er fijner dan wakker worden met een privé strandje vlak voor de deur !!

'375293' door MiaSpierings '375293' door MiaSpierings

ZwedenSvealand

ZwedenSvealand

Zuurstokken uit...Grä

MiaSpierings

In deze tijd van het jaar zie je vaak van die rood met wit gekleurde zuurstokjes in kerstbomen hangen. Enkele jaren geleden bezochten we het stadje Gränna in Zweden .Gränna is een klein dorpje, gelegen in Smaland. Het is gelegen tussen het meer Vättern en de Grännaberg en heeft ongeveer 3500 inwoners. De zuurstok, in het zweeds 'polkagris' genoemd, zijn de zuurstokken die Gränna zo bekend hebben gemaakt. Bij binnenkomst in het plaatsje kan je al niet om de zuurstokken heen. De palen van het bord waar het dorpje begint, zien er uit als levensgrote zuurstokken, uiteraard in de originele kleuren rood en wit. In het dorp zijn er talloze polkagrisfabriekjes (polkagriskokeri) te bezichten. Daar is het hele proces te zien hoe de zuurstokken gemaakt worden. Dit gebeurt hier nog steeds met de hand, van het begin tot het einde. Het leuke is ook dat elke willekeurige toerist tijdens zijn bezoek gewoon foto's mag maken. De sfeer is hierdoor heel gemoedelijk. Ook is het mogelijk om op afspraak een workshop te volgen om zelf zuurstokken te maken. Dus als ik deze zuurstokjes met kerst weer in de bomen zie hangen denk ik weer aan Gränna in Zweden.

Laat kaart zien