Malmo beste reistijd

Het weer in Malmo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Malmo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Malmo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Malmo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Zweden: 
De beste reistijd voor Malmo is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Malmo gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Malmo hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Malmo heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Malmo kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.


Reisadvies
Voor Malmo geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
30 april verjaardag van Koning Karel XVI Gustaaf, 6 juni Nationale Feestdag, 21 juni Midzomernacht.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Malmo

Beste foto's & tips van Malmo

'364285' door pkoelewijn '364285' door pkoelewijn

ZwedenMalmo

ZwedenMalmo

The turning torso

pkoelewijn

Dit Bijzondere woongebouw is ontworpen door de Spaanse architect Calatrava. Het staat in Malmo, vlakbij de zee. Hoewel je vanuit je woning op heldere dagen Kopenhagen kunt zien liggen, zou ik hier toch niet willen wonen. Het gebouw telt 54 etages en is 190 meter hoog.Bijnaam: de wokkel

'514613' door MichelleW '514613' door MichelleW

ZwedenMalmo

ZwedenMalmo

Door de gebouwen het.

MichelleW

Malmö is een hele nieuwe stad. Zo liepen we eerst in de wijk bij de Turning Torso, maar daar waren slechts een paar nieuwe gebouwen en veel grond waar nog nieuwe gebouwen moesten komen. Gelukkig kwamen we ook dit groen tegen in het Kungsparken. Vlakbij het centrum van de stad, een perfecte plek om bijvoorbeeld je lunch op te eten, zoals wij deden en te genieten van het weinige groen in de stad...

'364169' door pkoelewijn '364169' door pkoelewijn

ZwedenMalmo

ZwedenMalmo

Stadhuis

pkoelewijn

Malmo is per trein maar een half uurtje van Kopenhagen verwijderd. Op deze foto het enigszins barokke stadhuis op de Stortorget. Achter het stadhuis is de toren van de Sankt Petri Kyrka te zien.

Laat kaart zien